tisdag, augusti 29, 2006

Möjliggörarnas marknad

Från GP klipper jag följande....


Nytt missbrukarcafé i Mölndal

Svenska kyrkan i Mölndal startar en fristad för alkoholister och andra missbrukare. Meningen är att man ska kunna få fika, värme och medmänsklighet i det öppna caféet.
- Vi kommer inte att ha några krav på nykterhet, alla är välkomna som de är, säger Nils Aronsson på Bifrostkyrkan till Västekot.


- Man ska få komma hit och få kärlek och förhoppningsvis kan kanske en och annan komma på bättre tankar kring sitt liv, säger han.Verksamheten, som bedrivs i en lokal på Broplatsen, bekostas av Svenska kyrkan genom bidrag, kollekt och insamlingar, men Mölndals stad har också bidragit med 500 000 kronor."

Stiligt... en halv mille rakt ut i ett moras av mänsklig misär som bara underhålls och fortlevs. Om Svenska kyrkan vill idka möjliggörande i förhoppningom att en missbruakre i en kravlös miljö skall komma till insikt - fine... men när skattepengar skall var med och understödja en sådan verksamhet kommer min sinnesro i gung.

Samtidigt - den summankunde ha gett 8 motiverade alkoholister behandling... men där har Mölndals kommun tydligen andra prioriteringordningar... tragiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine