lördag, juni 24, 2006

På andra sidan drömmarna...

Midsommarnatt - sju sorters blommor under kudden...nä, nä, nä...inga sånna grejer.

Som ett brev på posten...som en kork i mörkret... så poppar drömmarna upp och blir till en sammanvävd massa av intryck från de senaste dagarna. Då borde jag drömma om mina döttrar, jobbet och träning på SATS ...och S förstås, älsklingen.

Men... istället kommer kasernångesten farande med Tony Stigsson i spetsen...ni vet han som idkade preussisk officersdiciplin och logementsförtryck på hemmaplan med hustrun som förtryckt beväring.

Den snubben skall jag plötsligt få till chef. Jo, det står klart efter det att ett 20-tal gula plastmappar rasat in genom mitt brevinkast. I dessa mappar ligger bruna C4-kuvert med svart tryck. "Skövde Garnison" står det. Jag skall vara biträdande övningsledare under en månadslång stridsskjutning och samtidigt utbilda officersaspiranter i skjutledarsäkerhet. Hur detta gått till är svårförklarligt eftersom jag försvann för gott ur rullorna för ett halvår sen - men jag tar emot ordern som en tysk lägervakt i en amerikansk krigsfilm ("I only obeyed orders")

Stigsson står och mässar när jag förflyttas i handlingen/drömmen...och visar var vi skall bo. Det är i ett äldre barrackläger (ofta kommer dom här barracklägren uppdykande i många drömmar - även då jag reser till Grekland i drömmarna).

Jag får ett enkelt rum med en säng i stålrör. Det klassiska blåvitmönstrade lakansöverkastet som stoppats med grå stickig filt ligger stramt o rakt över sängramen. Visitation.


Stigsson smattrar ur sig orders... jag tänker "Messa inte med den gubben, han slår sin fru, gasar sin trädgård och äter säkert huggorm till frukost". När jag ser mitt arbetsschema som han delar ut och jag konstaterar att min enda planlagda semestervecka (i verkligheten) är intajmad för stridskjutning, så brinner nån krets under den gröna kapsylen.

"Hur hade generalen tänkt att jag skall kunna leda stridskjutning och samtidigt ha semester på Gotland?" frågar jag misstroget.
"Ni får lösa det på egen hand" svarar Generalmajoren och kommenderar sedan "Höger- väster om - marsch" (Dismiss! - för dig som bara sett krig på engelska).

Jag gick till mitt rum och började tänka ont om detta miffo till övningsledare.

Sedan vaknade jag flämtande och såg till min lycka att det fortfarande var Majorna, Gbg och ett fridsamt lugn i lägenheten - satte mig vid datorn och klickade på min annonsbanner - hamnade på www.motesplatsen.se och såg att 487 singlar var online en midsommardagsmorgon kl 06:07... och efter lite tänk inser jag snabbt att jag är en synnerligen lycklig man

1 kommentar:

  1. åh vilken tur, blev nästan lite svettig för din skull där ett tag.

    SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine