torsdag, juni 22, 2006

Bra saker att säga....

...i brist på annat.

Som det sociala UFO jag är har jag svårt med skentrevnad. Alltså... mingelskojs med prat om inget alls. Något gnager i min rot att flera bloggare nickar instämmande (voffo skulle vi annars jiddra runt i cybern och uttrycka oss, va , va?)

Det finns till och med stunder då jag tänkt... "Vad ringer ni för när det finns E-mail.... vill ni åt mig på nåt sätt??"

För att till viss del glädja andra OCH inte minst sälja mig själv till andra (no, no inte min kropp - mina tjänster) har jag måst strama upp ytan och börjat med att vara skentrevlig.

Lektion 1. Bra saker att ha på tungroten

"Hur tänker du då?" (en helt lysande och kort fras som kan få en pratkvarn att mala i timmar)

"Kan du förklara hur du hamnat där du är idag?" (oxå en marathonstarter)

"Hur kommer det sig att du har ett sånt intresse för...? (stoppa in nåt du märkt flyger i luften typ, golf, musik, datorer)

"Kan du ge mig ett råd hur jag skall....? (dra in yrkes/speckompetens som du vet personen har)

Så där kan du mala på en hel kväll....du har lyckats på riktigt om personen några dagar senare i sin tur berättar för någon; "Jag mötte en u-n-d-e-r-b-a-r människa på festen/lunchen/AW:en härom dan'"
Jaha...vem var det då?
"Ja... han hette...NN..mer vet jag faktiskt inte"

Då har du fått skentrevligheten att gå hem... den du skall odla såssial tid med har fått prata om sitt favoritämne - sig själv.

Om du ändå tvingas in i samtalet eller det helt enkelt är så att du träffar nån som är Lite som du(inåtvänd och svåruppspettad) kan du fronta med;

"Jag - och många med mig" ( om du själv skall säga något med tryck - tack Radio City Gbg)

"Dom här dokusåporna - börjar inte det bli lite väl...." (ofarligt och mycket PK)

"Vi borde ha satt oss ner för länge sen..."

End of class...

5 kommentarer:

 1. Ingår öronproppar i kursmaterialet? ;-)

  SvaraRadera
 2. Yepp! Och de bärs lämpligen av den introverte.... dvs den som frågar.

  SvaraRadera
 3. Jojo...kunde just tro det. Å andra sidan kan ju den extroverte i ytterst sällsynta fall bli trött på att höra sin egen röst. Men varför vara tyst, när man kan pladdra på utan att höra?

  SvaraRadera
 4. Jag är specialist på "ytsnack". Det är tyvärr inte så många jag visar mitt verkliga jag för... inte ens här på bloggen. Vissa saker delger jag bara inte omvärlden.

  SvaraRadera
 5. Mamselamsen: Vilken gåva du har - och det är (som jag ser det) en konst att lägga sina "blottningar" på rätt nivå. Det kan skrämma skien ur farbror Torsten om jag skulle vränga upp alla lik i garderoben...både här...och i ett samtal på "mingelnivå"

  SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine