lördag, juli 18, 2009

Fortsätt framåt...
Gårdagen började så här: ett byråkratiskt överfall då 15 tjänstemän gick till atttack med ballonger, serpentiner, partypoppers och gemströssel.

Glad blev jag, men ändå mjuk. Det var tidigt på morgonen och mina ande hade inte kommit i ordning.

Efter detta infann sig ett tacksamhetsskuldens strypgrepp och jag fick i all hast cykla iväg för att återkomma med två stora påsar wienerbröd.

11:50 vände jag cykeln mot Saltholmen och hamnade tillsammans med S i den "mixade zon" av fredagsmänniskor som valt att otvunget umgås nakna med varandra.

Då jag berättade på jobbet om vad jag skulle göra under dan ("- Sola röva på Saltholmen") var jag tvungen att förklara att jag INTE är nudist.

-Nudister, sa jag, dom spelar krocket och grillar nakna. Dom sitter vid sina små fällbord och lägger pattarna i moset och dinglar ogenerat med chorizon samtidigt som de diskuterar schack. Dom går inte att ta på allvar.
- Nej, jag är nakenbadare. Men inte som där mesnakenbadare som von Pluring och Greger af Drygenhöög. Dom behöver hela bryggor för att kunna gå i spat nakna.

Framme på Satlholmen var eftermiddagen precis så bra som jag förväntade mig. Jag stördes inte av att det satt två herrar uppe i berget utanför och råglodde på damerna. Inte heller att en yngre man då och då reste sig upp och viftade med sin köttiga utrustning. Begreppet "burkläskbredd" blev visualiserat. Alltså... ensamma män i den mixade zonen? Hallå? Inne på herravdelningen - både större, bättre och enda skälet att jag var där var att jag kunde vara med S. Där fanns en annan ensam ung man som badade och solade i sina kalsonger. Hallå? På ett nakenbad. I en mixad zon. Skumt - bara förnamnet.

Men - inga störningsmoment kunde stjälpa denna dag. Jag bara njöt, solade och badade. Somnade. Jag gör ofta det. Somnar i solen. En kvart. Ibland mer. Det kan pågå världskrig runt mig. Jag bara slappnar av och somnar. Tillräckligt vaken var jag för att höra några som diskuterade Palace, (krograggshak i Brunnsparken) kallades tidigare Jurassic Park. Numera Återvinningscentralen eller Överskottsbolaget. Välj själv.

På kvällen skulle mina döttrar, S och jag gå på finkrog och äta. Så blev det också. En mer perfekt kväll för att sitta ute var längesen. På 1252 fick gommen uppleva

Vitlökstekt scampi i panna med het chiliolja

Persiljegrillad havskatt serverad med musselsås samt potatis- och fänkålspuré

Crème brulée serverad med passionsfruktsorbet

Ja... det var lika gott som det låter.

Presenter: töserna hade gjort små bildcollage och köpt en orgasmotron, en ny springkeps från Nike och sommartischa och görfräck sjal.

Av S fick jag en kontorsstol i skinn. Jag döpte den genast till Idi Amin, då den var stor, svart och instabil. En bra present. Mycket bra. När jag sitter hemma vid PC:n och jobbar har jag hittills haft en köksstol. Nu kommer mitt surfande och mina förekomster i cybern öka. Åtminstone tillfälligt.

Gratulationer har också kommit från mina "låtsasvänner" som S kallar dom. Via FB och här på bloggen har jag mottagit uppmuntrande tillrop.

Det bästa var nog från S dotter, som valde att kalla mig för geront.

S tre syskon skickade en mycket vacker bukett.

Sen var det dags att avrunda dagen. Den slutade på bästa tänkbara sätt.

Tack till alla som på ett eller annat sätt gjorde mitt inträde i vuxenlivet till en mycket minnevärd dag.
Reblog this post [with Zemanta]

5 kommentarer:

 1. Åh, jag var ju utan nät igår - grattis i efterskott!

  SvaraRadera
 2. Det låter som om du haft en fantastiskt rik dag, full av upplevelser. Roligt att läsa om.

  SvaraRadera
 3. @ - KaK Tack skall du ha

  @ - dht - ha, ha - tack... ännu roligare att uppleva. :)

  SvaraRadera
 4. Underbar beskrivning av dagen på nakenbadet. Jag skrattade mig blå. Vilken härlig dag.
  Jag hörde P-O Enquist sommarprata idag och han frågade en vän om meningen med livet. Vännen suckade och sa: Vi vet alla att vi ska dö en dag, de andra dagarna ska vi leva livet.
  Eller som vi säger i Västerbotten: Välkommen till dö´sia!

  SvaraRadera
 5. "Välkommen till dö'sia". Det är ju utsökt.

  Nu vet jag hur jag skall gratta mina yngre vänner då det hampar sig...

  "hampar sig"... det kan jag börja använda nu

  SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine