tisdag, januari 01, 2008

Upplevelsebastu - Österischisch

Tidigare har jag gett små nedslag från min postpubertala period (den pågår eventuellt ännu) i form av bl a Corfu Years. Så.... när Mikebike utgjöt sitt missnöje över Lerums Wasserpalast då väcktes minnen till liv... lyssen;

Vi hade kommit till Kaprun och tältat på en äng. Hygien var behövligt. Genom byn rann en älv med grönt vatten som höll inga grader alls och tillät inte några badövningar. Då vi efter två nätter bröt tältlivet och flyttade in till en madam med ett Gaststätte upptäckte vi en Saunaanläggning i närheten.

Med lite tvål och sånt tog vi oss dit och betalade massa schillings för att komma in. Bastun var ångig. Och längst uppe på laven närmast taket stack det ut tre-fyra par fötter. Laven i sig var så nära taket att det knappast gick att sitta där. Knepigt.

Efter några minuter börajde lampor blinka. en skylt tändes ovanför utgången; Verboten zu gehen aus sauna unten process! eller nåt... stod det.

Rök lösgjordes ur diverse skrymslen. Det luktade Aloe Vera och tallbarr. Och... Gubbarna på översta laven gjorde Röven upp!. Plötsligt stod de nu på knä och moonade. Förmodligen för att få in alla ångor och dofter kring hela kroppen.

Upplevelsebastu...it was

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine