Ibland får jag fjölmask i huvvet. Inget funkar. Logistiken havererar och hela min stringenta verklighet faller ur och jag blir lika förrvirrad som medlemmarna i killbandet EMD skulle bli om de trillade in på läkarlinjen...
Då är det dags att ta sig själv på allvar och göra en riktig soppa.
Den häringa soppan blir maffigt kryddig om du jufsar upp den med spiskummin och stark curryblandning. Till soppan kan du dutta i lite youghurt eller tärnad fetaost. Grovt mörkt solros/valnötsbröd till är stabilt!
Detta recept är för 12 portioner. Storkok är ytterst gynnsamt. Eftersom soppan är veggie, så räcker den länge, den går att äta jämt och ja... du förstår själv. När du lagar till soppan skall du lyssna på:
Here we go!
3 gula lökar
9 vitlöksklyftor
3 morötter
3 röda parikor
matolja - oliv eller raps
1 1/2 msk curry
1 1/2 msk spiskummin (gärna helspiskummin som du vresigt mortlar upp...)
1 msk basilika.
3 lagerblad (har inte förstått dealen med att ha blad som inte smakar särskilt mycket i maten)
3 burkar tomatkross
3, 5 l vatten
5 grönsaksbuljongtärningar. Buljongtärningar innehåller transfetter. Titta därför på dem med ond blick innan de smulas ner i grytan. Byt helst ut mot fond som saknar transfett och det förhatliga E 621 (glutamat)
6 dl röda linser
(färsk koriander)
samt
salt & peppar
1. Hacka lök o vitlök, skär morötter o paprika i tärningar
2. Fräs grönsakerna i olja utan att de tar färg. Låt curry o spiskummin fräsa med en liten stund. Häll därefter i vattnet, basilika, lagerblad (trams), tomater och smula ner buljongtärningarna. Koka under lock i 15 minuter.
3. Tillsätt linserna och koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt o peppar.
4. Strö över hackad koriander vid varje serveringstillfälle och toppa med yoghurt eller fetaost.
Bli en godare människa. Ät din soppa i stark medvetenhet... långsamt.
Andra bloggar om: soppa, recept, förvirring, veggie, långsamhet, Nordic Lounge
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Eehhhummm... This is my theory...and it's mine