torsdag, juni 11, 2009

Håddeline...

Thomas Froms - som tysk fälthare. (Killinggänget gav gärna sina karaktärer namn efter svenska - inte fullt så kända bandmedlemmar - Thomas Froms var gitarrist i Traste & Superstararna och Fred Asp - mannen som hade en partyiller, var trummis i Imperiet) Här är Robert Gustavsson utklädd till jätehare och skall sjunga Toto. Det är så bra. ÄnnuSåg det här klippet på en VHS (såklart) 1993 och det var min första kontakt med Killinggänget.

Det går en loop mellan Schyfferts framtoning här ända till hans bejublade enmanshow på SVT 23 maj. Det knyter ihop något. Det är konsekvent. Det är Håddeline... hålla kursen..konsekvensen

Konsekvens är däremot något som både Marcus Birro, Alex Schulman och i viss mån jag själv lider brist på. Att jag gör det förklaras väl bäst av att jag tycker Alex Schulman skrivit något mycket läsvärt i sin blogg. Det handlar om en byxneddragning på Birro som är så mästerligt genomförd att den blir oantastlig. Den som fick mig att upptäcka detta inlägg skall också ha tack o cred. Linda.

Alex avrundar sitt inlägg så här:

Jag ogillar inte Marcus Birro för att han är pretentiös. Jag ogillar Marcus Birro för att han inte är äkta i sina pretentioner.

Jag ogillar honom inte för hans patetik, hans förälskelse i sig själv eller hans pågående banalitet. Jag ogillar honom främst för att han är en hatande själ. Marcus Birros person rymmer ett hat som är lika vilt som linjelöst. Marcus Birro föraktar ena dagen bloggare. Andra dagen börjar han blogga. Marcus Birro hatar ena dagen kvällspressen. Andra dagen tar han anställning på Expressen. Marcus Birro hatar ena dagen Allsång på Skansen. Andra dagen är han klar för att uppträda i den. Det finns på den svenska mediescenen idag ingen person som hatar lika aktivt och intensivt som Marcus Birro.

Marcus Birro har sagt att han hatar alla människor som inte står upp för något. Den han pratar om, möjligen utan att veta om det, är han själv. Och för detta har jag kommit att skarpt ogilla hans person.

Det är bara att skriva under, skicka in och packa ihop.
Samtidigt vill jag vara väldigt tydlig med att jag högt gillar Birros produktioner i flera stycken, både böcker och blogg hinnehåller bländande texter av svärta, komik och sylvassa iaktagelser. Men.. nu handlade detta om konsekvens och inte vad Birros penna förmår.

1 kommentar:

  1. Det är en väldigt avslöjande postning av Schulman. Birro är gärna offret, den mobbade - samtidigt när han ett förakt för många grupper som han gärna spyr ut sig.

    Hade han bara gjort det och tagit stryk på samma villkor, då hade det varit helt okej. Nu leker han istället primadonna och då blir det fel.

    Avslutningsvis - det anonyma hatet är inte okej på något sätt. Där är jag helt på Birros linje, men får han skit av namngivna, samtidigt som han slänger skit - då blir det bara krokodiltårar.

    SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine