onsdag, juni 17, 2009

Gotland - hype eller paradis?

Under perioden 13-27 juni repriserar jag några resefavoriter och minnen. Om du är långvarig och trogen läsare av bloggen har du sett det förut - annars är det nytt. Mycket nöje!

/Nemo - i luften

Två sidor av samma mynt.... bra eller anus... "You can't always get what you want"...det är inte resan som är målet...utan färden dit... been there...done that... Vi hade iallafall tur med vädret...osv. Jag har haft en tung beef med mig själv när det gäller om jag skall hissa eller dissa det svenska Corfu

Gotland ligger som en fet Calzone och grinar illa med ett diftonglikande ljud mitt ute i den övergödslade Östersjön. Omgärdat av giftigt algslem. Men... den sjungande Keno-dialekten är svår att finne... iaf om man som vi bara hakade på tursitströmmen och föjde dom utstakade vägarna.

OK... Fårö, naturen och underbara stränder.....för att inte tala om Visby - miljön innanför ringmuren tog fullständigt musten ur mig

Ahh... jag ger mig - Gotland äger!


Advertising space på Hamra krog, S Gotland


Kom fram till att jag sköt iväg vykort (över 140 st) mest hela tiden... och tog skojsiga studsmattekort (om någon kan fottoshoppa en bild och "cropa" ut en svävande människa...så det bara blir vit bakgrund - så har jag ett jobb som tacksamt kan utföras).

Ett varingens finger för Kneippbyn som bara är hemskt. Ett Sommarland i miniatyr... men lika dyrt, sämre och bara suger... sen kvittar det att Villa Villekulla (the Real Stuff) ligger på området.

Fåniga fakta:... huset stod på P 18:s övningsfält då första omgången Pippi spelades in. Sedan flyttade man hela huset till Kneippbyn 1970 där det ligger idag. Inga inomhusscener är dock tagna i huset utan byggda miljöer i studio. Innanmätet är istället museum... OK för en filmnörd som mig...även om Pippifilmerna är rå-kalkoner med dubbade tyskar m m ...


Sen var det det där med husvagnshitlers... ...terylenetokar...förtältsfånar och miniparabolsmussolinis. Denna brigad av solhattsägare stövlar omkring med sina brassestolar och tömmer latriner, sköljer disk och har det sååå trevligt att dom återvänder till SAMMA plats, (repeat: SAMMA plats) år från år... men, ursäkta mig... var kom då dealen med husvagn in? ...hjul...uppallning...dragkrok. Det var väl ändå det där att vara i rörelse som är hela grejen med det mobila semesterkittet? Nähä... det är nog swingers-teorin som gäller ändå... har jag gått o lagt mig...så har jag gått o lagt mig... Skall inte lägga mer krut på dom... men nåt sjukt japanskt är det över det där"göra saker tillsammans...i flock...på bestämda tider..." och finna att det ligger nåt erotiskt laddat över begrepp som "plastdunk"...

Fårö - en måstepärla. Bästa stranden, största rauken och Bergmans ande svävar liksom över delar av ön. Längst ner på sydostspetsen ligger en Kolerakyrkogård. Ett intagande ställe trots att man stjälpt ett lass engelska soldatrer med kolera från Krimkriget i en håla där. Mystiskt ljus över stranden och...intagande. Ett stort mått andlighet smög sig in till mig här - det krävs speciell natur för att jag skall förnimma den känslan bara av natur...så där rakt av.

Gotland - revisited. Fårö o Visby...resten känns avklarat. Så...nu trampar jag vidare i Götet bland bolljoxare och högarna på mitt skrivbord bara växer och ger mig saftigt prestationsångest.

Fick i vart fall en god tårta, mycket önskat Höganäsporslin till mitt kök som jag håller på att Feng Shui:a till nån sorts Sushi-håla...och rackarns badtrunks som jag gick bananplantage på i Visby. Panos...blommiga (lite parant bögiga, måhända...bwtf?) i brunt och ljusblått...

5 kommentarer:

 1. Kenoland har faktiskt sina sidor. Var där en del off-season för ett antal år sedan och det visade sig snabbt att de har två olika menyer på restaurangerna, eller rättare sagt två olika prissättningar på samma meny, i Visby. Bodde på nåt som hette Strand hotell om jag minns rätt och där hade jag en egen takterass, det var fint när vårsolen började värma lite lätt. Men jag kan nog inte påstå att jag saknar stället. Kenospråk (måste bero på inavel) och turism räcker liksom inte för att blidka mickey.x.

  SvaraRadera
 2. En annan sak som var bra med Gotland var att Larus hade belagts med talförbud...eller nåt. Dom fanns...men höll gött käft. Se även dagens GP...en stilla och mild ondgörelse på insändarsidan.

  SvaraRadera
 3. menar du att göra all bakgrund transparent?
  så att bara den flygande gubben syns?

  om det är det så kan jag det, annars får du vara lite mer tydlig :)

  SvaraRadera
 4. Det spelar ingen roll om Visby är dyrt (iaf under sommaren) eller om Pippihuslandet är rätt trist. Gotland är det enda rätta.

  SvaraRadera
 5. http://www.newsmill.se/artikel/2009/06/14/andlighet-och-ekonomi

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/06/14/andlighet-och-ekonomi

  SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine