fredag, maj 09, 2008

TV 4

Me hate. Instantly. Ända sedan Destination Nordsjöns dagar har TV 4 varit en smärta i stjärten på mig.

TV 4 är min müsli i 42" format. Snuttifierad, hopblandat och torrt, tråkigt och ingen ordning nånstatns mer än att det är feta pengar som gäller - men maskerat.

Då gillar jag VIASAT bättre. Dom försöker inte ens mörka. Där är inget tjafs...rakt på. Skit rakt ut. Hej och hå.

TV 4 vill försöka göra bra TV och klarar det väldigt sällan. Det blir söndertuggat av reklam, " Hallå?
"ring det här numret...och nu skall vi se vad Karin gör i köket.
Är det OK att en film börjar kl 20:15 och går imål lagom till 23:45? Ja.. om det är Fanny & Alexander eller en riktig rökarrulle som klockar in på dryga tre timmar rakt av. Men här snackar vi "Polisskolan del 7" eller nån annan kvalitativ höjdare som TV 4 kablar ut på bästa sändningstid från skuggan av Lidingöbrons södra fäste.

En nyhetsmorgon med TV 4 är som att klafsa runt i sirapsträsket, strukturen är lös som en aladåb och ett program som inte går att lita på är fult. Snuttnyheter med en fet kaka sport och ekonomi (mer om det i ett kommande inlägg) och väder åt alla håll samt lokala nyheter med ringlande köer vid Stockholms infarter. Alla människorna ser ut som Dressmän eller Lindexmodeller och är svalt trevliga och blir sällan upprörda.

TV 4 är också genuina primetimesabotörer. Fel film på rätt tid...eller så fredagsmys med Idol, Bönder, Körer, dansande kändisar...och... när det till äventyrs är nåt uppehåll i dessa såpaserier som draperar kioskväggarna dagen efter....då kastar vi in lite folklustspel från någon friluftsteater där Stefan & krister kastar låga skämt på Jojje Jönsson och hela Sverige skrattar...

Min hantering av TV 4 heter HD-recorder. Jag bandar rätt film som sänds vid fel tid på hårddisk och klipper bort reklamen.

jag förbigår TV 4:s samhällsprogram, typ Kalla Fakta och Ekdal...jag menar hur snuttigt kan det bli. Snutt... snutt-i-snutt-snutt.

1 kommentar:

  1. Håller helt med!
    Lägg ner TV4 och alla dessa sidokanaler som ploppar upp som besvärande finnar i röven. Men Scherman är nog glad.

    SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine