tisdag, september 22, 2009

Gudrun och Kristina

För en vecka sedan satt dom där - modiga kvinnor och berättade. Kloka är dom också. Jag rekommenderar 12 minuters gott samtal med mycket vettigt innehåll...Dessutom - i gårdagens SvD kunde vi läsa om äldres alkoholvanor. I gruppen över 65 år ökar konsumtionen. Det är nu som mellanölsgenerationen börjar fasa ut så sakta. Ett dryckesmönster som delvis kan förklaras med att 40-talisterna (köttberget) egentligen var den första generationen som började parta loss på allvar. Eller i alla fall fått nån sorts norm om att leva gott - och inte streta och samla i ladorna som "folk på förr i tin' "

Lömskt är det att supa på äldre dar... kroppen klara inte av att bryta ner alkohol på samma sätt.. det saktar ner - som det mesta i en åldrande kropp. Du som är 40-50 idag känner säkert av att bakrusen bara blir tyngre ju mer åren går. Det finns en förklaring - avklingande nedbrytningsprocess.

Är du alkoholkänslig och beroendemässigt sårbar - kan det ligga nära till hands att tillföra mer alkohol - det är nämligen det enda som hjälper - för stunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine