söndag, mars 24, 2013

Tågluff -81 del 9

#blogg100 p 60

Sista delen av den här bedrövliga resan är inte så väl dokumenterad. Det har att göra med mit reseledarskap och lätta nerkärning. Jag hade verkligen ett monumentalt oflyt i mina ambitioner att få ordning på kärlek och trygghet under den här resan och hela sommaren - mer om det i nästa bloggpost, som blir en reflektion av de nio delarna - nu tar vi ett sista juck - Ios-Uddevalla på 4 dygn

Milopota beach 1981, sedd från klipporna nedanför Nikiforos Silverwave Café

11/7
Jag dog imorse. Tant Strul och Urball har dock hjälpt mig och jag känner mig bättre nu. Åker imorgon tidigt halv nio...shit, men jag hinner nog hem. Beräknar vara i München på tisdag kväll.
Kvällen var bra. Satt med Punkfarfar på Boby's. Visade honom Bilen. Efterfesten ballade ur. Johan kom in med en skräll och rasade ner i sängen bredvid Gunilla. Asgarv. Sov inte på hela natten.

Bilen - notera gul ficklampa istället för real headlights

12/7 kl 14.36 Båten
Tog kort på Bilen och rann ner till hamnen. Båten var i tid. Har hängt på Helene, Cilla och Arijana. Dillingen spelar Cocaine. Hendrix från Göteborg lirar nylongura. Jag mår skapligt.

16/7 Hemma
Well, dagboksskrivandet ballade ur så jag skall försöka relatera händelserna från det att båten kom till pireus.
Helene, Cilla och Ariana och jag tog in på Pension Argos, duschade m m. Vi skulle bo på taket. Vilken klättring. Brandtrappa vars konstruktion mest påminde om spiralgummi i 7 våningar. Usch. Vi gick ut och åt gott och drack också vin. På taket fick Dr Booze nattarbete att utföra. Det bestod i att ta hand om och var öm med Helene.
Morognen den 13:e var dagen vi drog järnet mot Sweden. Athen-Uddevalla. Vi hade fixat sittplatsbiljetter och Jungan, bodybuildern, fick slänga ut fyra danskar ur kup+en. Resan påbörjades och vi nådde den jugoslaviska gränsen utan större missöden. Festen började och Jungan, musikern, for runt i kupéerna med guran och med Helene som var groupie och hade handuken beredd för att efter varje låt torka mitt vackra ansikte. Natten tillbringades under kupésätena med Helene. Fantastisk tjej. Blev nog kär.

Morgon i Jugoslavien den 14:e. Dagen var kul. Loket, Vagnen, Handen etc Världens jidder. Helene och jag kysstes och slog ut Cilla och Stenblås i fyrmanswist. Mot kvällen rullade vi in i Österrike. och arijana blev sjuk av en korv som hon köpt i Lubljana. Landskapet var vackert och betagande.
München, shit. När tåget rullade in på Hbf var det fyra minuter kvar tills tåget mot Hamburg skulle gå.
Och flickorna sov. Jungan, Planeraren, sov också men var klar med packningen och fick nervkollaps och frossbrytningar, ville inte tillbringa natten på Hbf. Av någon underlig anledning kom vi med det sprängfyllda tåget och Junga, Fixaren, lyckades faktiskt hitta en kupé där det satt EN person. Trött på allt kröp jag in ensam under sätet och törnade in.

En ofräsch morgon mötte mannen medan madammerna myste i sin sömn. Vi var i die grosse Messe und Kongresstadt - Hannover. Gjorde en 10-punktsrenovering och satte mig sedan i korridoren för att kolla högspänning. Brudarna piggnade till någon timme innan Hamburg. Väl framme växlades, ringdes, köptes och åts det. Beslöt att åka över Copenhagen istället för Fredrikshavn. bra idé. I haschhålan väntade vi bara 1 timme. Stenblås och jag tog ett tåg mot göteborg efter ett mycket ömt avskedstagande av Helene, särskilt henne, och Cilla samt Arijana. Kom på att jag skulle vara i U-a vid midnatt. Super.
Stenblås bjöd på Strohrom och jag på Elephant. Lugn resa. Stenblås pussades, men jag var inte road. Tänkte bara på Helene. Undrar om jag kan hålla lågan uppe med brev och telefonsamtal (haha..så pre-Internetz o Facebook) tills oktober.
Nåväl, Stenblås slätade av mig utanför U-a tåget. Hej, hej och jag hoppade på. Vaknade i Öxnered. Hemma tog jag en bulle som fraktade Dr. Booze till Sunnerödsvägen 5. Uppför trapporna och in i råttboet.
Oddyssén var över.

Här tog dagboken slut.

Jaha... då kan det ju vara på sin plats att berätta vad som hände sen. Från hemkomst till mitten av oktober, som jag nämnde i slutet var det två månader. Jag åkte faktiskt upp till Stockholm i mitten av augusti (det finns det noteringar om i samma dagbok och den inleds "Denna resa var ett koma. I onykterhetens tecken framleds några dagar i Stockholm) och träffade Helene. Vi umgicks lite tafatt utan att det slog några gnistor. Vi träffades också något halvår senare mitt i vintern 1982 för att äta middag i Gamla Stan.
Det här med mitten av oktober handlade om min officersutbildning i Uppsala. Den utbildningen förde mig till Gävle bland annat. Där smiddes planer för resa nr 2 till Ios. Den har jag beskrivit lite kort tidigare.
Även den här trippen 1981 finns som bloggpost, men då i svepande ordalag, som något gott. 

Nu när jag tuggat mig igenom de spretiga bläckpenneraderna ser jag något helt annat. 

Återkommer om det...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine