torsdag, oktober 15, 2009

Se på mig...

En mycket intressant infallsvinkel på bloggen som catwalk hade Ulrika för ett par dagar sen.

I en kommentar på det inlägget skrev jag;

Om bloggen är en catwalk - går jag i clownkostym, säck o aska, kavaj m t-shirt o jeans - för det mesta.
I min walk-in closet finns en del favoritplagg som inte tillåter exponering; kostym, röda chinos med gummistövlar och lite annat. För närvarnande har mitt kontrakt på modehuset Twitter blivit stängt.
Harvar vidare i liten skala och gör visningar för mogen publik med udda smak.. kommer aldrig fylla ett Ullevi.
Och så är det väl, till stor del. Jag söker bekräftelse. Under en period ville jag inte ha det. Jag ville blogga för min egen skull och försökte tänka bort bekräftelsebehovet. Suddade besöksräknare.Tog bort möjligheterna att kommentera. Ansåg att "vill någon höra av sig, så går det bra att maila". Insåg senare att bloggning i mångt och mycket bygger på interaktion. Släppte på kommentarer... det började hända saker. Jag börjar bevaka mina besökssiffror. Hade jag lurat mig själv? Kunde jag inte lika gärna suttit med en fet Moleskine och plitat på kammaren och stoppat i en sekretär? Så som man gjorde förr... när allting var på riktigt (Hör du det Guillou... på riktigt!)

Idag är jag spretig och vet varken ut eller in kring profilering eller marknadsföring.

Är jag författare? Är jag terapeut? Är jag relationskonsult med specialitet på gruppdynamik?

Föreläsare, strateg, wanna-beepajas? Agitör? Spelar det någon roll? Kan jag inte bara vara jag?

Jo.. och vem är det och vad gör du?

I det här frågeklustret har jag tvingat in mig i ett hörn och börjat rannsaka mig själv. Igen. Ständigt denna rannsakan...

Den tunna linjen mellan seriös/trovärdig eller lösnäsebeteende. Isch... och det är där jag hela tiden skall hålla på att testa av... väga.

Tror att nyckelorden är - arena, målgrupp, anslag (ton)... ja, nåt sånt.

Har anlitat ett bollplank för marknadsföring - så får vi se vartåt det bär... och när...

Tillsvidare blandar jag trams, tankar, musik, klipp och funderingar kring alkolhol och sånt... och relationerna - det mellanmänskliga. Mitt huvudintresse. Det kanske är därför jag catwalkar?


2 kommentarer:

 1. Hallå Nemo Musselmannen!
  Det var lite invecklat inlägg, men jag förstår kanske vad du menar ...
  Själv har jag skaffat FEEDJIT för att kunna se vad det är som intresserar de få läsare jag har. (Med baktanken att skriva om det som drar läsare ...?) Många söker på ordet Feedjit på Google. Och jag kan säga, att det är häftigt, att finna läsare över stora delar av västvärlden! Det är visserligen aldrig någon som lämnar kommentarer hos mig, men det är OK. Jag betraktar bloggen lite som en dagbok för eget bruk. Något att testa för dig?
  Må gôtt!

  SvaraRadera
 2. @ Hatcho - Feedjit HADE jag tills för några veckor sedan - men tog bort... den bara stressade mig. Men det är väl kanon att det finns så många gadgets som kan passa nästan alla.

  SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine