onsdag, juli 19, 2006

Politiker - det funkade inte...

Har skrivit några gånger om mitt oövertänkta inhopp i Folkpartiet. Varför jag betalade in medlemsavgiften och efter det blir sönderspammad av floskelkonfetti, har jag ännu inte förstått fullt ut.

När jag ser högdjuren i rutan, eller läser om politiker på kommunnivå är det allra oftast dystra, ja - t o m lugubra känslosvall. Mycket "haft del - ej förstått" -känsla. Men... den kanske är ömsesidig. Allstå - voffo skulle en politiker förstå mig, eller någon annna bättre än sig själv....hänger du med?

Så gick det upp för mig under gårdagen - det var ett visionsanfall som dränkte mig i klarsyn som om jag blev insmetad i napalm av insikt. Som dallrande massa av alunat och bensin satt det fast på mig och kunde inte komma loss. (är det här krigspoesi...eller vaffan'...)

Det var när jag vinglade in på Tom Lebens blogg och fann den här visdomen:

Politiker blir man när man drivs av en övertygelse
om hur andra människor borde bete sig.

Det var då jag förstod att jag aldrig nånsin kommer att kunna gå in i politiken - då det rimmar så illa, nej - skär ända in i märgen, med mina grundläggande värderingar (nowadays..).

Det var nyckeln till att jag inte fixar politik, jag kan brinna för mycket, men jag går inte iland med att diktera hur andra skall föra sina liv....det kan börja som ett tankefoster...men det fiser snart ihop då jag inser att jag kan bara förändra mig själv - inte andra.

Så... då var jag tillbaka i medberoendefållan... hade en "medberoendevecka" i november och jag gör ett jump-back till den imorgon.

Mitt ondgörelsegnabb här är mest egenterapi... jag menar.... Larus-släktet läser inte blogg... så icke heller kommun-Göran som nu trampar runt i Shanghai eller Kanton på den där överhypade träsnipan som GP och andra media bevakat som om den skulle iväg och starat ett krig nånstans. Den skorven och all organisation och skit kring det tupp-retar mig... oklart varför... men jag skall gnaga vidare

Njut i solen - så skall jag reglera skador och svara i telefon mellan 8-16...snullet, va?

3 kommentarer:

 1. Läste Din kommentar på "mamselamsen" blogg och tänkte..."he´s got it"

  Nyfiken som jag är, *drattade* jag in på din sida också då'ra!/eva

  SvaraRadera
 2. Välkommen...indrattad, vattenkammad eller i balklänning spelar ingen roll... alla är välkomna hit...när som.

  SvaraRadera
 3. Your website has a useful information for beginners like me.
  »

  SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine