tisdag, juli 04, 2006

Bloggnoja?

Nu... sommar och sol, bad och så jobb. Shit! Voffo väljer jag att jobba? Jo... jag har Luther här som en liten docka i papier maschie (f"#¤% fransmän och deras frisörtrippiga stavnings-mök) under skrivbordet. Luther är min bäste vän. Som en chiefinspector Dreyfuss Cloeuseu-docka kan jag ta fram honom och sätta ner han i besöksstolen och låta honom titta uppfordrande på mig.Jag behöver det - dagar som dessa. "Nemo - tänk på att du genom att sitta där du sitter - på ditt tajta gossarsel - så levererar du tjänster till människor i nöd. De som fått sina bilar tjuvade, vält i diket eller en moppe stucken i brand", tycks dockan ilsket säga mig.

Det är för att vara andra till glädje och nytta som jag sitter här. Dessutom kan jag med lätthet titta tillbaka på min hedonistiska helg och dra en vällustsuck och bara drömma mig bort från kontorslandskapets väsande fläktsytem, dess slamrande kopiatorer och digitala ringsignaler.

Annars får heta sommardagar mig i ett tillstånd av mordfrossa. Jag ser mördare överallt. Styckmördare, våldtäktsmän och misshandlare i största allmänhet. Det verkar som om de heta dagarna är mer än vad många pallar. Det lockar definitivt fram sämre sidor med större lätthet.

Det är nog därför politikerna är i Visby..." i värmen kan ingen höra dig ljuga".

Shit - jag gick med i Folkpartiet då jag drabbats av en lätt släng av milt vansinne i våras. 50:- pyntade jag in till partikassan...trodde väl att det skulle vara som att gå med i en dokusåpa...utan bimboblondiner men mera miffo-män. Om inte annat ville jag försöka dämpa mitt politikerförakt genom att bli en av dom...men det går bara inte. Jag får förmodligen gubba till mig på allvar först (brassestol o sandaler på stranden t ex, cykelhjälm...) eller bli en riktig skogs-Jesus med näverväst och Volvo duett som skriker på mindre av allt...

***

Det är hotter than hell ute. På Heden har de små bollarna plockats fram. S o jag har bestämt oss för att trampa Skatås-8:an under senare delen av den heta eftermiddagen och sedan pang mot havet. Det känns just nu som om verkligheten håller andan... oklart i väntan på vad

5 kommentarer:

 1. 50:- sekiner till folkpartiet, jag tror jag dör nemo... kunde du inte köpt en glass till mig istället?

  SvaraRadera
 2. Det är av misstagen jag lär mig... så har det varit hittills i mitt liv.

  SvaraRadera
 3. Intressant tanke att gå med i folkpartiet för att bota sitt eget politikerförakt.Grubblar över hur framgångsrik den metoden kan vara? Tror snarare den är kontraproduktiv!
  Förvånas över hur billigt det var -50:-! Var det rea? Vissa partier annonserar t.o.m. efter medlemmar, är det gratis att bli medlem hos dom?

  SvaraRadera
 4. En liten tant: Du verkar ha rätt i det där med kontraproduktiviteten... det var precis det som hände.

  SvaraRadera
 5. Väntan består av en rejäl utladdning... och sen blir allting så klart och fint. :-)

  SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine