En framgångsfaktor för en lyckad kurs är bra boende och god mat. Kursen är intensiv och kräver sömn och näring.
Köket på Villa Brevik är i finkrogsklass rakt igenom och deras frukostar stabilt matiga på ett bra sätt.
Brödet... brödet. Som en avslutning på veckan fann jag ett litet paket på mitt rum med hälsning från köket; en limpa med och receptet på densamma... en sån där gest som kostar lite men som ger oerhört med PR och goodwill - som det här blogginlägget t ex.
FILLIMPA ( 2 st)
5 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
4 dl frön (solros, krossad råg, linfrön, krossat vete, russin, aprikos)
1,5 msk bikarbonat
0,5 dl olja
0,5 msk salt
2 dl mörk sirap
1 l filmjölk
2 dl lingonsylt
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt olja, sirap, lingonsylt och filmjölk. Blanda väl.
Häll upp i smorda formar.
Grädda i 175 grader i 1,5 timme. Du kan behöva lägga på folie sista halvtimman.
Varje limpa ger c:a 20 skivor. Varje skiva innehåller c:a 125 kcal
Det här brödet fixar du själv.
”Den bästa av ledare är den som hjälper människor så att de till sist inte behöver honom.
Därnäst kommer den de älskar och beundrar.
Sedan kommer den de fruktar.
Den sämsta är den, som låter sig drivas hit och dit av folk.
Där tilliten saknas, handlar folk i bedrägliga avsikter.
Den bästa ledaren säger inte mycket, men det han säger väger tungt.
När han är färdig med sitt arbete, säger folk: 'Vi gjorde det själva' ”
Därnäst kommer den de älskar och beundrar.
Sedan kommer den de fruktar.
Den sämsta är den, som låter sig drivas hit och dit av folk.
Där tilliten saknas, handlar folk i bedrägliga avsikter.
Den bästa ledaren säger inte mycket, men det han säger väger tungt.
När han är färdig med sitt arbete, säger folk: 'Vi gjorde det själva' ”
Lao-tse, 600 f.kr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Eehhhummm... This is my theory...and it's mine