onsdag, december 16, 2009
Bovetegröten
Bovete i blom
Det där med ying-yang och kroppens balans...
Vet att vi är olika som människor. Någon startar dagen med en kopp kaffe och en cigg. Vid behov en treo.
Andra kan inte få i sig någonting. Vi har dom på jobbet. De som sörplar, tuggar och fressar framåt 9-snåret, bara för dom helt enkelt inte kan äta före den tiden.
Helt otänkbart för mig. Vid det laget hade jag stulit ett barn ur en sulky och svalt hel på väg till jobbet. Mina cravings efter föda är brutala i morgonväkten.
Då jag 2004 kom i fas med livet på allvar och fick ett spett i själen på www.baravara.se smakade jag för första gången på Bovetegröt.
Denna gröt har nu blivit min vän.
Har skrivit om den förut och även hur den tillagas. Personalen på Gröna Boden nere vid Vasaplatsen vet att det är dags då jag ringer in en beställning på en säck om 25 kg som sedan får åka cykel uppför Aschebergsbacken...
För att laga bovetegröt till dig själv behöver du:
0,5 dl helt bovete
2 torkade aprikoser
1 katrinplommon
lite salt - max ett krm
Blötlägg bovetet,
och blötlägg också i någon dl vatten den torkade frukten som du strimlat
Morgon... Ahhh...
Skölj bovetet och koka upp det i nytt vatten under 3-4 minuter.
Häll av - nu kan du göra din gröt.
Tillsätt 1 dl vatten friskt nytt vatten, saltet ochde blötlagda aprikoserna o katrinplommon med dess vatten...koka i 10 min på hyfsat svag värme.
Du kan med fördel trippla satsen - då har du uppmikringsbar gröt i några dagar. Stabilt!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Svälja ett spädbarn helt låter inte helt omöjligt när hungern sätter in. Men bovetegröt??
SvaraRaderaTry it - you like it - med aprikos o katrinplommon smakar det saftigt gott
SvaraRadera