lördag, februari 14, 2009

Väntan är över

Jan GuillouImage via Wikipedia

Här hade jag från början tänkt att skriva om Jan Guillou. Och kommenterat hans hållning i Lisa Marklund-affären och lite annat. Det hade osat ganska mycket missnöje kring en sådan bloggpost.

Nu blev det inte så. Min blogg kommer fortsättningsvis att vara fri från gliringar och okynne. Missnöje och upprördhet. Det är i alla fall en vilja och inrikting. Jag hoppas att jag lyckas.

Bloggens ledord - acceptans.

Den blir KRAM-märkt på så sätt att mina negativa energier inte läggs ut till allmän beskådan och kommentarsumgänge.

Tack vare andras bloggande kan jag utgjuta min harm, vrede och missunnsamhet på dessa bloggars kommentarsfält.

Det som fört in mig på detta spår är en tid av oblogg. Då bloggen varit stängd har jag endast "skåpsupit" på bloggy.se och nanoblogg.se samt twitter.com

Dessa mikrobloggar är fantastiska. Att med ett enda ord (nanoblogg) eller 140 tecken beskriva läget. Som Hemingway och hans korta roman: For sale: baby shoes, never worn. Det pressar födgeniet till att korta ner - vara kärnfull. Jag har nu raderat Bloggy och Nano. Nån måtta får det va.

Hursom... tiden utan blogg har gjort mig ljum och velour. En mysputte som skall försöka formatera bloggen enligt följande:

Måndag - bild
Tisdag - musik
Onsdag - litteratur/TV/media
Torsdag - Göteborg alt. Bloggrulle
Fredag - alkohol
Lördag - trams
Söndag - andlighet/relationsfokus/livsstilsproblematik

Går det att följa schemat, så blir jag glad och nöjd. Då jag kan nå mina mål och följa en plan blir jag alltid tillfredsställd. Njutbart. Motiverande.

Om det fiser ihop och bloggen fortsätter att vara den nyckfulla organism den varit, nu på sitt fjärde år, så må det väl också vara hänt...

Som du kan se är bloggen utseendemässigt förändrad en aning. Jag har också gömt mina poster från perioden 9 sept. - 20 nov. 2008. Håller på att göra bok av alltihop. Återkommer och utkommer senare...

Reblog this post [with Zemanta]

4 kommentarer:

 1. Welcome back! Jag tycker det var en smart idé med tema för olika dagar, verkligen.

  SvaraRadera
 2. Tack för det. Smart? Mja... lite begränsande och pretto, kanske. Uppstyrt.
  Kan jag kanske behöva.

  Får se om det håller.

  Jag prövar ett par veckor.


  Känns det tråigt och strikt, pliktfyllt...då händer något annat.

  SvaraRadera
 3. Aha, bok... Spännande. Jag har haft vissa funderingar på att gå igenom min blogg också. Bara för att få fason på den.

  SvaraRadera
 4. @Anjo. Joserru.... efter mycken vånda är nu ett alster i stöpsleven. Omslagsjobbet bortlejt med prislapp och allt. Redigering och frisering pågår. Förmodad lansering och släpp senare i vår.

  Hör av dig om du vill recensera.

  Vad har jag gett mig in på?
  *darrar*

  SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine