fredag, februari 20, 2009

Hemlös - drabbad eller drabbande

Hemlös - utan egen förskyllan. Inget eget ansvar? I den här filmen skildrar Håkan sin situation. Att den skulle gå att förändra verkar inte finnas på kartan. Oerhört tråkigt, då det finns fantastiska möjligheter och hjälp att få - om viljan finns. I det här fallet har den checkat ut för länge sedan.... Läs gärna mer i organet som inte gör mycket för att länka tillbaka till det här inlägget. GP lider av stelbent twinglyfrossa. Ännu.

Ge filmen de 10 minuter den tar.

Öppna tårkanalerna och Spotify för när Ennio Morricones "Gabriels Oboe" ljuder då flödar mina tårkanaler. Det här är musik att dö till. Eller nåt. För det är så sorgligt att höra Håkan, 47 svara på frågan;
- Vad gör du om 10 år?
- Då är jag nergrävd, svarar han...

Den här filmen gör mig djupt sorgsen. Samtidigt tacksam för att jag vet... jag vet att det kunde varit jag som bodde på toalett och drack T-doja till frukost. ´

Samtidigt finns det exempel på de som reser sig efter en helvetestripp på 20 år. Eller kanske ännu längre. Här - ett ömsint och vackert porträtt av en man som jag håller tummarna för på söndag.

2 kommentarer:

  1. Eeh..den där hemlösefilmen var nåt helt annat, Det var artisterna Kim och Janet i Göteborg. Fast det kanske var meningen man skulle leta själv på sajten? :)

    SvaraRadera
  2. Tack för din uppmärksamet - nu är länken rätt

    SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine