torsdag, februari 19, 2009

Vadå Göteborg?

Hade jag riktig otur när jag tänkte?

Om nu bloggen skall handla om andlighet, alkohol, film, musik, litteratur och trams. Varför skall jag putta in "Göteborg" som ett tema bland de övriga?

Vancouver? Amsterdam? Heidelberg?

Givetvis handlar det om att jag bor här. I Göteborg. Staden vid älven. Och då det gäller att spinna loss på ämnet Göteborg så är underämnena oändliga.

Ta bara den pappavitsbesläktade humorn som jag inte kan få nog av.

T ex:

- Styckmördarparet greps i Kapstaden.
- Jaha, för vilket mord?
- Det var Nelson man dela

Eller det fuktiga vädret. Den råa kylan som alla nylonstrumpsförsedda kvinnor fått smaka på då de köat utanför Park Lane en kväll i februari.

Men väder och vitsar är då bara skärvor bland all övrig lokalfärg som bjuds i denna mystiskt konsturerade stad. En stad vid vattnet där älven, själva ryggraden och legitimiteten för stadens utveckling och tillblivelse effektivt blockeras av mög, Stena, kraftvärmeverk och industritomter.

Just nu har de nya, fina italienska spårvagnarna som är bra för att det hörs när dom kommer fått snörstopp. Det blev kallt. Det tänkte vi inte på... kallt i Sverige. Hmmm...


- Si, vieto freddo Suedia il motore della spinola ...eller nåt kan tugget ha gått nere på fabriken.

De gamla vagnarna som såg ljuset samtidigt som dagens 40+:are ersätter nu vagnparken tillfälligt. Inne i vagnhallen Gårda förs samtal brutet och förmodligen är det någon inköpare eller tekniker som inte får följa med ut på veckans fredagsöl.

I tisdags morse kom en liten ensam vagn på 6:ans linje stånkande längs Skånegatan. Det såg inte riktigt ut så här:
men nästan.

Roligare är då att tränga innanför skjortan och visa på det födgeni och den anda av humor som endast kan skönjas i Göteborg. Kolla här:


Va? En ny låda på Kapellplatsen?

Oh, nej då... ett ingående studium visar vad det handlar om

Slutligen konstaterar jag att vi inom en snar framtid är ETT i-landsproblem fattigare... men det har inte så mycket med Göteborg att göra.

3 kommentarer:

  1. Göteborg. Mitt hjärta, även när fanskapet blåser kallare än kallt.

    SvaraRadera
  2. Anjo - visst är det svårt att värja sig. Det ligger en sorts ondskön charm att gå dubbelvikt över Heden då snöblandat regn viner som kulregn från alla håll överallt hela tiden...

    SvaraRadera
  3. Ha ha nalle puh är en rolig liten björn med mycket fantasi:-)

    SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine