söndag, december 11, 2005

Katastroftänk...

Samma dag som Se & Hör toppar med "Micke Dubois tragiska självmord" (kan det vara annat? ...skulle vilja se " Det skojsamma självmordet av NN - vi har bilderna") Nåväl, samma dag går jag i vredestankar över sakernas tillstånd.

Tänker på Rosenbad - Persson, Danielsson...och på UD - Freivalds o Dahlgren...sen börjar jag snöa in på borgarna med han - den sälliknande mannen med sängkammarblicken...och hon som var i Thailand och brände alla allaianstanker i solen eller nåt..och kom tillbaka med små taxben och snipig mun och skulle förklar misstroende. Mannen med ögonbrynen som påminner om två silkesmaskar nära förpuppningsstadiet (tack Coma!) och hans anonyme kristdemokrat med mexitegelvilla i Bankeryd. Hallå????

Kom ner på den jord ni lämnade för länge sedan...

Att det gick åt helvete med musik den 26 december i Regeringskansliet och i Rosenbad är inte så konstigt. Gissa vad politikens galjonsfigurer är bra på? Jo - dom kan snacka!!

När vi kommer till det som på fackspråk kallas "into action" stannar det oftast vid något lamt "Vi tillsätter en utredning"...och så slickar de sig matt om munnen och drar iväg för att läsa ännu en rapport av nåt slag...jo, dom kan skriva och formulera sig. Vissa har hjälp med det också.

Skulle för all del inte vilja byta.

Men tänk - låt en riksdagsgrupp vara med i "Expedition Robinson" Dom skulle prata fram mat, snacka upp en hydda och utreda en strand...

Det är politikens gissel och brist på mångfald som skapar de effekter vi ser i Tsunamikatastrofens kölvatten. Ryggradslösheten och oförmågan att se sina egna tillkortkommanden samt ta skiten som en ärlig människa - ställa sin plats till förfogande är -påtagligt bristfällig.

Det är inte utan att jag önskar figuranterna i Katastrofkommissionens rapport en stund på avbytarbänken. Bilen nedan visar ett exempel...

DAGENS BILD: Tristess i Landala lördag 09:15...

2 kommentarer:

  1. Politiker anpassar sig till vad vi röstar på. Tidningarna skriver det som folk köper tidningar för - vems är felet egentligen? Skjut inte på pianisten !

    SvaraRadera
  2. Folk röstade på han..Adde Hilton...eller nåt, kung i Tyskland, gillade krig o sånt... inte var han bra för det... ;-/

    SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine