söndag, december 07, 2008

Tre Solar och en pilsner

I natt. I natt kl 02:35 sänder TV 3 den ultimata fleppokalkonen "Tre Solar" i regi av Richard Hobert. Många har haft synpunkter om denna halvhalta rulle

Det är bara att applådera TV 3 att de tablålägger den filmen så dags.

Svenskt drama från 2004. Den unga kvinnan Hanna lämnar sina barn och sin gård för att ta sig ut till kusten och möta sin man, korsfararen Ulf. Han är på väg hem efter fyra års strider i Orienten. Det blir en våldsam och omtumlande färd som tvingar Hanna att slåss för allt hon håller kärt.

Tre minuter in i klippet kommer trailen. Det kanske räcker. Ett klipp som i övrigt innehåller oerhörda klassiker, var och en på sitt sätt. Klippet avslutas med det poetiska tvättmedlet - "Droppen"
Jag hade det tvivelaktiga nöjet att se den här filmens "världspremiär" på ett fullsatt Draken i februari 2004. Det gjorde ont. Mycket ont. När Micke Persbrandt uppenbarar sig första gången är det i en heavymetal-peruk som en hund tuggat länge på. I glåmig blick ser han ut från sitt pörte. Det var nog inte meningen att premiärpubliken skulle skratta här - men så blev det.

Ladda HDD:n och spendera 1:30 av ditt liv på detta skolpjäsmanus som är en relik från Bergmans Sjunde Insegel, fast på ett väldigt märkligt sätt. Om inte annat som ett straff för något dåligt du gjort...
Reblog this post [with Zemanta]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine