tisdag, december 02, 2008

Avundsjuka pensionärer

Det är mycket om pensionärer och äldreboenden nu. Och hur vill skall ha det i framtiden....

I give to you... en favorit i repris från 14 maj 2008

----------------------------------------------------------

Köttberget jäser. Inifrån. Och jag blir så less.

"Mycket vill ha mer och helvetet blir aldrig fullt..." (okänd klok mänska')


Det här inlägget har jäst, nästan lika länge som 40-talisterna.


För några veckor sedan var det Debatt i SVT med mannen du inte vill skall komma hem till dig: Janne Josefsson. På agendan fanns "Pensionärsupproret",


Det höjdes kryckkäppar och hörapparaterna skruvades upp, TENA-skydden blev fuktiga och upphetsningen på Apberget i studion var stundtals i AIK-supporternivå.

Riktigt så hett som det var i studion 1994 när Kjelle Bergqvist och Tom Hjelte gick loss var det dock inte...Men nära på...

Vad det gällde? Jo - de arma pensionärerna har fått det sämre för att de betalar så vansinnigt mycket skatt. Ängsliga politiker från båda håll satt och tuggade sitt lenrimmade fjams och tävlade om att komma etta på floskeltoppen.

Kortisolhalten steg påtagligt i studion då Ulf Adelsohn tog bladet från munnen och via telefon sa det som alla redan visste; -Ni är bara avundsjuka. Ni har inte fått det sämre, men ni kan inte ta att andra fått det bättre."

End of story...??? Nähädu... då tog det hus i helvete på allvar. En sådan rak sanning, från en som dessutom är pensionär själv - det var mer än PRO-ordföranden och andra kunde stå ut med.

Min ilska bottnar nog i avundsjuka; där sitter dom... i sina färdigamorterade mexitegelvillor från 70-talet då avdragrätten på lån var 70% och en galopperande inflation gjorde att lånen krympte och husvärdet ökade och man var körd i huvvet om man inte hade stora feta skulder till banken. Där sitter dom och vet inte riktigt hur dom skall göra? Bo kvar billigt...eller sälja coh få en stoooor hög med pengar att spendera på resor, nytt boende, husbil, Thailandsflytt...eller GOLF.


Idag slutar dom jobba. Barnen från krigsåren och efterkrigsbarnen. Och jag kan lova att den stora massan har det mycket bra - ekonomiskt.

Men snart är äldreboendets tid här... dags att se framåt. Och nu börjar det komma goda idéer.

Anna Hedborg tycker att äldreboenden skall vara sorterade utifrån yrke eller intresse. Så - ett läraräldreboende...eller så småningom allehanda nischade frifräsaräldreboenden;Synthgården Depeche White

IT-boendet RAM-minnetGrey Rock HotelSjöbusehemmetFröknarna på GråbergetYou name it... det där tror jag allvarligt kommer bli en framtida lösning. Jag kommer själv att checka in på ett äldreboende för terapeuter med blogg, musik och film som intresse. Eller öppna ett själv. Fan - det kommer att bli kul efter 67. Nån som hänger på framåt 2040?
Reblog this post [with Zemanta]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine