onsdag, februari 06, 2008

Lilla Bollen...

Det var scoutläger 1969. Alla var med. Jag minns att vi hade scoutledare i vargungarna. Dom hade namn som Akela, Bagheera och Baloo. Stora och håriga... säkert 16-18 år. Huh...

Vi skulle ha indianläger. Alla fick indiannamn. Älgen - som hade glasögon och hette Anders fick heta Dubbelöga. Ulrik - med krulligt hår fick namnet Löpande Fåret. Själv såg jag ut som Emil på den tiden och fick namnet Soliga Luggen. No hard feelings...so far.

Så var det Bengtsson. Bengtsson var liten, tjock, trind och klumpig. Med det givna indiannamnet Lilla Bollen framgick det att scoutledarna inte hade någon större gruppdynamisk kompetens. Lilla Bollen..va fan... Trasiga Gummit hade t o m vart bättre.

Bengtsson blev svårt mobbad på mindre än 30 minuter. Att han sedan - iförd en liten blå träningsoverall, och röda gummistövlar, halkade i leran på väg upp från bäcken och blev jävligt gyttjig gjorde inte saken bättre. Lilla Bollen var nu mobbad, smutsig och skitledsen. Tårarna sprutade. Lilla Bollen ville åka hem.


It's a good day to die, Little Ball!


Då insåg Akela och dom andra att det var dags att rätta till något. De tog med sig Lilla Bollen in i scoutstugan och en stund senare kom en nysnuten och ren Lill... nähä. Nu förkunnade ledarna att Bengtsson fått ett nytt namn.

Under högtidliga former med alla närvarande blev Bengtsson en fjäderprydd indian och döptes till - Svarta Molnet.

Det blev bra till slut...på lägret. Jag vann en frågesport och fick en bok i pris. Trollkaminen. Den har jag kvar.


Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine