onsdag, februari 01, 2006

Steg 2

2. Vi kom till tro på att en kraft, starkare än vi själva, kunde hjälpa oss att återfå vårt förstånd.

Det räcker inte med att bara vara medveten om att du lider av ett slags beroendesjukdom eller mental förvirring. Du måste tro att det finns någon eller något som kan hjälpa dig att ta itu med den.

Beroendeframkallad sjukdom eller förvirring känns igen på tre huvudsakliga symptom.

För det första förväntar du dig annorlunda resultat av ett oförändrat beteende. När du inte drogar, spelar eller odlar ditt destruktiva beteende vill du fortsätta leva ditt liv som du alltid har gjort. När detta inte fungerar gräver du helt enkelt ner dig och fortsätter att göra på samma gamla vis om och om igen.

Det andra symptomet är den självupptagenhet som hindrar dig från att lägga märke till andra människor. Följden är att många tillfrisknande människor i grunden inte tror att det finns någon som är villig att hjälpa dem.

Det tredje symptomet är grandiositet, självöverskattning. Du tror att du är både smartare och viktigare än någon annan. Följden blir att du ofta är ovillig att tro att någon annan kan hjälpa dig.

Under februari kommer andra steget att genomlysas med fokus på den andliga delen.

Om det första steget handlar om att kapitulera och erkänna - så handlar andra steget om att komma insikt om att det finns en lösning...

Kom tillbaka - det fungerar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine