fredag, mars 07, 2008

Semesterplanering

Chefen säger; "Alla har rätt till 4 veckors sammanhängande ledighet under perioden juni-augusti. 2/3 av personalen måste vara i tjänst. Lös det!"

Nej, det är inte en matteuppgift utan det är "The Office" paw riiktiit.

Åter till uppgiften. Då vi är 17 på avdelningen så innebär det att 5-6 personer kan vara borta samtidigt.

Alla har fått lämna in sina önskemål om semester enskilt. Ett excelark upprättas och det kryssas i.

Resultat: hela avdelningens kryss samlas som flugor till rykande koskit i veckorna 29-31. Ett sponatanmöte uppstår mellan alla - utom chefen som är ledig - bland några fikabord och spaljéer med plastgrönt. Efter mycket flyttande och bökande har excelfilen stuvats om.

Fortfarande; 7-8 kryss i rutorna som gäller V 29-30.

"Nu kommer vi inte längre", säger Siv. (Varför är dom som heter Siv alltid så förnumstiga?).

"Du, Nemo, som kan det där med data - du får skriva om filen och maila ut till alla...så får vi fortsätta på måndag och kommer vi inte längre än så här, så får chefen bestämma," fortsätter Siv och alla travar iväg till sina små tjänsterum.

På kvällen sitter någon hemma och gråter, nån får stryk av sin man, en annan sörjer sin barnlöshet och förbannar världen, en annan dricker sprit. Någon onanerar skiten ur sig i ren frustration - men alla kommer att få semester...

Egentligen borde vi plocka in Jerzy. Han kommer att lösa det här. Enligt honom finns överhuvudtaget ingen anledning till oro, och ingenting är farligt. Konflikter...nä,nä..


Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine