måndag, december 10, 2007

Ebony & Ivory

1982 var ett bra år för mig på många sätt. Det finns att läsa om på annan plats här i bloggen. Nåväl... allt var inte bra - men mycket. T ex att jag var ungkarl, speleman med en citykvart i Uppsala och med ett fett traktamente som bara väntade på att förvandlas till utsvävningar, sena kvällar, defibrerade tillstånd och ivrigt jagande.

Mitt i den här tillvaron kom Paul McCartney med ett album som var betitlad Tug of War. Då - så var SR fortfarande en enväldig radiomakare där producenter ohöljt fick lyfta fram vissa artister. Kommer ihåg att den här skivan - som inte är så särskilt märkvärdig - jämfört med mycket annat som kom samma år, gavs ett entimmesprogram. Rune Hallberg med den skorrande Staffan Olander vid sin sida analyserade spår för spår. Det här var i slutet av våren. Några månader tidigare hade singeln kommit - men det vart nåt skit i alla fall. Skivbolagen var inte överens - så när videon skulle göras fick inte Stevie vara med.

Jag rekommenderar verkligen den här versionen - även om det är liite svajig. Det som gör den lätthäftig är främst följande:
1. Handklapp
2. Freestyle (detta var precis i sin linda. En Walkman kostade då - mätt i dagens penningvärde - omkring 3.400:-
3. Det är en motbild till Prison Break - "Death row rocks" liksom


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine