tisdag, november 24, 2009

Nemo wokar





(2-3 personer)

färsk ingefära, en bit stor som en tummetott

2 vitlöksklyftor

1 pepparfrukt

2 morötter

250 g färsk broccoli

1 purjolök

1 röd paprika

100 g färska sockerärtor,

eller lika mycket frysta

350 g kycklingbröst eller strimlat kycklingkött

3 msk raps- eller solrosolja

1 msk ostronsås

1 msk fisksås

2-3 dl ris beroende på hunger

Så här gör du

1. Sätt igång riskoket.

2. Skala och hacka vitlöken och ingefäran fint.

3. Kärna ur och hacka pepparfrukten fint.

4. Skala moroten och skär i sockerbitsstora bitar.

5. Dela broccolin i buketter och skär stammen i bitar.

6. Rensa purjon från sand och jord och skär på snedden i tunna skivor.

7. Kärna ur paprikan och skär i strimlor.

8. Ansa sockerärtorna.

9. Hetta upp 2 msk av oljan i en wok och bryn vitlöken, ingefäran och chilipepparn.

10. Lägg åt sidan och lägg sedan i kycklingköttet som bör stekas igenom rejält.

11. Tag upp köttet och lägg även det åt sidan.

12. Tillsätt resten av oljan och fräs morotsbitarna och broccolin tills de börjar mjukna.

13. Lägg i resten av grönsakerna och woka ett par minuter.

14. Tillsätt den stekta vitlöken, ingefäran, pepparfrukten och kycklingen samt ostronsåsen och fisksåsen och låt detta dra in under ett par minuters omrörning.

15. Servera sedan genast med ris och "sweet & sour"-sås.

En portion + 2 dl KOKT ris ger c:a 500 kcal

2 kommentarer:

  1. Surfade runt lite och hittade din blogg. Har själv en son som heter Nemo så jag tycker förstås att det är ett otroligt vackert namn. =) Sen blev jag lite nyfiken att läsa i din blogg. Såg att du är terapeut. Själv jobbar jag som behandlingsassistent.

    Ha det så bra!

    SvaraRadera
  2. Hej Emma!

    Kul att du hittat hit - och har en son som heter Nemo...det är ett fint namn.

    Såg honom även på din blogg, en stilig kille med fin tischa!

    Välkommen åter

    SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine