Image via Wikipedia
En vecka sedan jag stod och såg min nakna kropp i spegeln.
Då jag konstaterade att jag hade synliga kroppsdepåer för att genomföra 5-6 Vasalopp, men utan förmåga att genomför ett enda.
En spricka i den grandiosa muren.. en strimma självhat som sipprar ut och blir till motivation.
Jag vet hur jag skall göra - har gjort det förut. Nu har det gått en vecka. Facit?
Vågen står på: 82,5
Midjan mäter: 98
Hur gick det till?
9 630 kcal på 7 dagar (tis - mån) mot "normala" 16 000 ( c:a 2 300 kcal är mitt dagsbehov för att ligga där jag ligger med den typ av liv och jobb jag har)
Eftersom jag redan tränar 2-3 gånger i veckan och äter hyfsat rätt - och ändå går upp är det något skit i systemet och då återta jag kontrollen genom att räkna plus och minus.
Har funnit ut att BRÖD är ett jävla otyg. Massa energi som jag egentligen inte känner mig mätt på. Bara mölar och mölar....
Mina kära pappabröd, vars recept finns här nedan* klockar in på 220 kcal per smarrig bulle. Det är styggt mycket och embeddar magmusklerna skyndsamt. Men det är gott.
Uppföljning/träningsrapportering sker här varje vecka framöver. En motivationsfaktor är givetvis att du som bloggläsare inte skall få möjlighet att begabba mig eller skicka glåpiga kommentarer utifrån ett misslyckandeperspektiv.
Skamkänslorna i ett misslyckande är många - eftersom jag jobbar i en miljö där motivation, att följa program och att göra rätt saker ligger högt, så vore det väl skit om jag själv inte fick ordning på det här.
Ungefär som om Björn Ranelid skulle tillstå svagheter och tillkortakommanden, Jan Guillou brista ut i självanklagelse eller Ulf Lundell skulle tröttna på att skriva böcker om sig själv och hans relationer till kvinnor...
[*Grova rågbrödsbullar (aka Pappabröd)
Det här behöver du till c:a 20 bröd:
10-13 dl vatten
1/2 msk socker
1 msk salt
1 paket jäst
1 dl vetekross
1 dl torkade hela linfrön
4 dl grahamsmjöl
4 dl grovt rågmjöl
10-12 dl vetemjöl (varav 2 dl sparas till utbak och "klethämmare")
Så här gör du:Koka 1 dl vetekross i 3 dl vatten på svag värme i 20 minuter. Lös upp jästen i 1 liter fingervarmt vatten. Tillsätt alla ingredienser - även det avsvalnade vetekrosset - och arbeta med degkrokar eller i degblandare under 5-10 minuter. Degen skall bli ganska lös och kletig. Ta upp på mjölat bakbord och knåda lätt till en stor degbulle med mjölade händer. Låt jäsa i 20 minuter. Forma därefter degen till c:a 20 bullar (2 plåtar) och jäs på plåt i 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i 12-13 minuter. Låt svalna under duk på galler en stund. Brödet smakar bäst värmt i micro. Frys med fördel in i påsar. Du är nu...om inte förr...en favorit för din omgivning. Låt någon annan i hushållet diska! ]
Här har du ett bröd med lågt GI. Det är det enda jag äter för tillfället. Lite svårbakat men jättegott att rosta.
SvaraRaderaTill 2 bröd behöver du:
½ paket jäst
6 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
2 krm havssalt
1 stor morot
1 msk akaciahonung
1½ dl hela, kokta dinkel korn
15 dl siktat dinkelmjöl
1 dl blandade frön, till exempel pumpafrön, solrosfrön och dinkelkorn
1.
Dinkelkornen behöver koka i ca 20 minuter för att bli mjuka. Skala och riv moroten. Dela jästpaketet diagonalt. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, morot, honung och dinkelkorn. Arbeta ner mjölet efterhand. Låt degen jäsa i 45 min.
2.
Smörj en stor form. Häll ner degen och strö på de blandade fröna, låt jäsa ytterligare i 30 min.
3.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 40 minuter. Låt brödet svalna på galler.
Tack för det - nu har jag helgen ordnad - åtminstone en del av den
SvaraRaderaHehe, jag lycka till!
SvaraRaderaRent teoretiskt är det ju grymt enkelt att bli av med lite överflödigt fett:
Stoppa i dig färre kalorier per dag än du gör av med!
Ja, teoretiskt alltså, själv är jag i just detta fall mer en teoretiker än en praktiker.....
det finns ngt som heter "stenåldersdieten" där man undviker allt "vitt" dvs bröd, ris, pasta osv och mest äter kött och grönt. Den ska vara väldigt effektiv har jag förstått.
SvaraRadera@ Josephine - stenåldersdieten passar inte heller - för mycket kött.
SvaraRaderaJag behöver kolhydrater för att behålla mitt goda humör