måndag, november 30, 2009

Chilifisk från Indien


Beräknat för 4 portioner
700 g vit fiskfilé, benfri
1 ½ dl salta, rostade cashewnötter, hackade
150 g naturell färskost
1 kruka färsk koriander
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 st morötter
4 cm färsk ingefära
2 msk raps- eller jordnötsolja
1 tsk garam masala
1 st grön spansk peppar, urkärnad och hackad
5 dl passerade tomater eller färdig tomatsås
1 ½ dl lagrad ost, riven
salt, strö- eller råsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda 1 dl cashewnötter med färskost. Hacka hälften av koriandern och rör ner.
3. Salta fisken, lägg på en klick oströra, rulla ihop och lägg i en ugnsfast form (smörj med smör om det inte är en nonstickbeläggning).
4. Finriv lök, vitlök, morot och ingefära i matberedaren.
5. Hetta upp oljan, fräs garam masala, chili och lökblandningen. Tillsätt tomatsås och koka upp.
6. Smaka av med salt och socker, häll såsen över fisken. Toppa med ost och grädda ca 10 minuter, fisken ska vara knappt färdig.
7. Koka saffransris och blanda ihop raita under tiden.
8. Toppa fisken med nötter och koriander innan servering.

Servera med saffransris, raita och varmt naanbröd, som finns att köpa färdiga i bake-upversion

Om du snålar med osten och nötterna får du en rätt på strax under 500 kcal/portion.

Vi gjorde den här rätten förra lördagen och använde rödtungsfilé - osmart då fisksmaken är av underordnad betydelse i det här smaklöksfyrverkeriet - välj hellre något billigare som sej, eller så

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine