torsdag, april 05, 2007

Return of Lö Möös

Såg i SvD att lilla Metallica inte får heta vad hon vill... för Skatteverket. Alltså, tjänstemän - skaffa liv! På ren trots skulle jag önska att fler uttnyttjade rättigheten att byta ut ett av sina förnamn. Själv har jag begåvats? med "Jan Peter Lennart" och tycker att "Peter Rustibuss Ullevi" skulle sitta fint...bara på ren trots, så där... En mänsklig cellstoffarena...tänk..

Igår satt jag i en diskussion om Postkodmiljonären och frågorna där.. gott med uteslutningsmetoder och luriga, sluga frågor... som vilket av följande djur inte lever vilt i Afrika; 1. Lejon
2. Tiger
3. Gepard
4. Leopard. Bibliotekarien i lördags visste inte... 46% av publiken visste - Tiger.


Tänk följande; På vilken av följande kontinenter kan du finna pingviner i vilt tillstånd?
1. Sydamerika
2. Arktis
3. Australien
4. Nordamerika - Rätt svar - Sydamerika... den är go!


Ett montage - allt annat är omöjligt

Jaha - pingviner finns på Sydpolen... och därikring... isbjörnar på Nordpolen och en bit söderut. Minnesregel: Sydpol - Pingu, Nordpol - Nalle. Om det funnits isbjörnar på sydpolen hade pingvinerna tagit slut.... eller så är det därför det inte finns några kvar på Nordpolen.Jo, Lö Möös. Den finns fan överallt. Speciellt på morgonen utanför Kapellplatsen. På takåsarna i Hängmattan också. Det är nåt av de ställena jag oftast vaknar på. Då Lö Möös går igång och tjoar revir, tar en morgontur och släpper sitt träck över parkerade bilar. Rotar lite förstrött bland avskrapade mosbrickor som hålögda nattvandrare tröstätit på väg hem från den intima kvarterskrogen Sejdeln eller "Värsterus". Det slevas mos o räksallad då närheten brister och jakten på mannasörpel går i stå...


Bra för Lö Möös... för om den nattjagande människan inte vart så svältfödd på kärlek, så skulle Lö Möös fått gå in för en GI-kur bestående av stickor, flis och gammalt skinn.


För människans skull - och med förhoppningen om att Lö Möös kommer dra sig längre ut från landet - typ, Hisingen... önskar jag att fler finner varandra i vår.


"I'm back in an egg...but soon I shall be released"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine