tisdag, april 03, 2007

Från Bitterfitta till Honungsmuffla... på en vecka?

Läste ut boken av Maria Sveland igår.. snopen.. men nöjd la jag den till handlingarna över "böcker som alla män borde läsa" ...helst innan de fyller 25. Linas kvällsbok - 15 år senare? Ja, varför inte? Läste mer om Maria o boken HÄR:

Bokens Sara är bitter över mycket... mest över att det skall vara så svårt att leva jämställt... på La Quinta Park på Teneriffa ser hon alkade tyska tanter i kukrosa dressar som för länge sen har slutat leva... och bara lever ett olevt liv i en dysfunktionell parrelation med sina män... sån vill hon inte bli.. genom några möten med äldre människor mot slutet av boken vaknar insikten om att det bara är hon.. och ingen annan än hon som gör de val i livet som formar henne till den hon är.

Att fixa det under en vecka på Teneriffa är stort... och tursamt... lika lätt att bara fly vidare i paraplydrinkar. Tror insikter av liknande kaliber kan komma som ett brev på posten - 5 dagar på www.baravara.se t ex. Ett säkert kort för ett uppvaknande. Ett mentalt Spa som till skillnad från Varbergs Kurort och liknande ger en andlig massage, en inpackning av självkänslan och lyfter gurkskivor från ditt inre öga...

Bitterfittan är en bok jag kan rekommendera - igenkänningsfaktorn är drabbande på flera plan. Föregen del kom jag i tuffa identitetsruelser kring min papparoll, fadersroll och bara konsten att vara man och skala apelsiner...

Nu väntar jag med spänning på en maskulin pendang; "Surkuken" Om en uppfuckad man som bryter ihop över alla krav från omgivningen... skall fundera vidare där..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine