fredag, september 08, 2006

Bekräftande statistik

Förfärande siffror - men inte underliga - ser jag i dagens GP.

6-8 personer dör i alkoholism i Göteborg...varje dag... året runt, om man slår ut förmodade alkoholrelaterade dödsfall i Sverige under 2005. Och då är det inte mer än några enstaka lik som återfinns på en parkbänk... vi hittar dom i finsalonger, bakom en bilratt, i en sjukhussäng - ofta omgivna av en mängd anhöriga.

Året runt... hela tiden... och diagnoserna, dödsorsakerna, säger dessvärre något annat; leversvikt kombinerat med högt blodtryck, hjärtinfarkt, trubbigt våld mot skallbasen. Inte ens de hårt alkoholrelaterade åkommorna "skrumplever" eller "bukspottskörtelinflammation" behöver ha ett direkt orsakssammanhang med alkohol.

Våra politiker... dom som vi skall rösta på nästa söndag...om vi vill... och törs... har jag överhuvudtaget inte hört uttala sig om hur, om och när de skall presentera åtgärder som får ner dödstalen i Göteborg.

Kan något parti förklara, eller vissa intresse för motåtgärder, inför det faktum att c:a 3 fullastade Estonias sjunker i sprit inom Göteborg varje år?

Tror jag skall ägna en del av den soliga helgen genom att ställa några frågor till valstugefunktionärer - återkommer med en summering av detta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine