söndag, juni 28, 2009

Utan cykel i Kykladerna


Folegandros - solnedgång 090622

Åter efter blåsiga dagar i Greklands ö-värld. Här en snabbversion:

Resa till Milos: fort flyg, väntan på Santorini. Försenad färja. Kom fram 03:00 istället för det soft planerade halv sju på kvällen.

Milos: Bodde på Zac Marie i två dagar. Döptes om till Suck Marie, då "Appliances to make your own breakfast " visade sig vara en (1) kokplatta med diameter 7 cm och Zac Maries ägare tror att frukost består av nescafé. Bra, rent och fräscht i övrigt. Hamnade istället på Giannis Apartments - ett lyft.

Milos som ö är inte annars så där oerhört mycket att skriva hem om. Men stränderna... stränderna.... fast du behöver en bil på Milos. Ett måste om du inte vill sitta och häcka i den relativt omysiga hamnstaden Adamas.

Folegandros: En pärla. Precis som vi trott och hört. Redan i hamnen på Santorinini träffade vi ett par som talade i lyrik om Folegandros, hade bokat ett rum i tre veckor "-Att gå i byn är som att vara med i en film" Ja...döm själv; ett litet youtubeklipp
samt ett mer överskådligt. Det var en härligt avstressad stämning på ön, i byn, stränderna. Överallt. Vi bodde på Folegandros Apartments och njöt lite greklyx i ett par dagar. Långa vandringar till favvostranden Agios Nicholaos. Inga tyskar!

Santorini: Att komma tillbaka till dit var att få upp pulsen ordentligt. Det är en turistfälla på alla vis, nästan. Vi hamnade i Perissa och stannade på en liten familjepension i två nätter, badade på Vlychada och körde på obligatorisk fotosafari till Oia.

Åter i Sverige...varmare än i Grekland. Skumt... nu skall jag iväg och bada och möta maneterna.
Reblog this post [with Zemanta]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine