fredag, juni 26, 2009

En seriemördarhockeyfinne i Grekland

Under perioden 13-27 juni repriserar jag några resefavoriter och minnen. Om du är långvarig och trogen läsare av bloggen har du sett det förut - annars är det nytt. Mycket nöje!

/Nemo - i luften

När vi var i Grekland under senare delen av juni 2008 upptäckte vi – finnarna.

Fördomsfullt har jag alltid sett finnar som ett folk vars närmande till sol och bad varit lika gångbart som att sälja blästersand i Sudan.
Finnar - dom vill väl bara åka färja, dansa tango, supa, slåss och basta bastu vid en sjö där myggen är stora som hangarfartyg och björkriset piskar upp finnen till mild galenskap?

Tydligen är den tiden förbi – eller så har den aldrig existerat. Finnen är nu på solcharter. På sitt sätt – men ändå.

I Paleochora stötte vi på finnen då vi själva varit där i en vecka. Finnen hade seriemördarhockey och Mats Waltin-mustasch samt ett svart linne med ett sånt här kors på. Ett stort vråltryck som fyllde hela torson.Hyfsat kaxigt med tanke på att Kreta var ockuperat av tyskarna några år under WW II.
Finnen hade även jeans med Jerry Seinfeld-skärning – de har linningen i navelhöjd, typ. Dessutom boots med ankelringar. I 32 degrees… partiell tjuvbastu…OK, då.

Finnen hade en parant flickvän. Hon var kortklippt, blond, hade en minikort svart kjol med hårdrocksflammor, orange top och en plastigt rosa DG-fejkväska. Hon envisades med att gå i pumps. Pumps i Paleochora…mja. Fotledsfrakturvarning….

Finnen gick forcerat längs strandpromenaden och försvann. Sedan såg vi honom och hans girl – längst bak i tuff-tufftåget som kör stan runt en gång i timmen på kvällstid.

Finnen satt längst bak och sög i sig innehållet ur en halva Jack Daniels. Det är hårt. Seriemördarlook. Jack Daniels. Boots. Längst bak i ett sånt här:Det är fanimej finnecrusing på semestercharter….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine