måndag, november 26, 2007

Vision #1 - Coachcafé

En snabbfika med laptopen i knät?
Såsa bort en förmiddag och bli tjockt slemmig i halsen efter tredje latten?
No-no...

Vi gör vardagen mer effektiv och du behöver inte bekymra dig om att få en sympatiklemande möjliggörare mittemot dig då du öser all världens bekymmer och problem i knät på den som sitter mittemot dig på caféet. Beställ en coach tillsammans med fikan istället för en grillad panini...eller både och och du får kvalitétstugg på caféet.

Ovanstående tänk fick jag vid ett coachmöte där flera av deltagarna var inne på att coach på redan befinliga caféer... jag vill alltså dra det ett varv till.

Istället för att skörta upp gästerna med 25:- för en kopp blask med baristamjölk, så ingår fikan i ett 30 minuters coachsamtal.

Då samtalet sker i en reltivt öppen miljö är jag noga med att påpeka - detta är inte terapi. Det är aktiv lyssning där problemställaren själv har lösningen. Coachen ställer endast motfrågeo, parafraserar, lägger inte in egna värderingar eller ger några råd. Den som coachas har svaret inom sig. Coachens uppgift är att hjälpa till att synliggöra lösningen.

Vi väntar oss gäster som droppar in och ventilera frågor om sin dumma chef, den jobbiga svärmodern, hur hantera släkten i jul osv...


Logga - som läses Coffe & Chocolate... eller COaCH (erkänn fiffigt!)

Den här affärsidén/visionen vet jag inte hur jag skall härbergera...som alltid behöver jag en arvtant som kolar av och skänker mig massa deg...typ en mille, en lagom galen bankman eller nån kapital-Stalin som piskar upp mig och talar om hur allt skall gå till - eller så lägger jag alla om, men, kanske och "hur skall det gå" åt sidan och börjar brinna som fan...

Ja... det här var väl första steget - allt börjar med en tanke

Vill oxå stolt flagga upp att det finns ett tänk med det lutande "h":et. En stol - vars ockupant ivrigt lyssnar...eller blir lyssnad på.

Kommentarer mottages mycket tacksamt.. för vidareutveckling, kritik, fortsatta inspel... eller nåt.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine