onsdag, november 26, 2008

Skjuta mygg och sälja små skivor

Ska vi ta det här med IPRED en gång till, då?

Artister som inte läst på. Lobbyister som strävar efter total kontroll. Filmmakare som känner sig lurade för att deras verk finns ute på nätet flera månader innan det tänkta DVD-släppet skall komma.

Håhå, jaja.

Och lösningen är.... ta-da! IPRED.

Det är så vansinnigt. Så urbota korkat. Det är att starta ett krig. Där alla kommer att förlora.

"Vi måste sätta oss ner". En känd term som bl a min käre meximan Prof. Coma brukar använda då han behöver tänka igenom saker och ting.

"Vi måste sätta oss ner". Sällan har vikten av att sitta ner och reflektera varit större än nu.

Jag har alltså ingeting emot att upphovsmän skall ha ersättning för det som de har lagt ner mycket tid och pengar på. Det är sättet som det skall tvingas fram på.

Snälla lagstiftare. Går det att tänka utanför boxen och låta någon form av bredbandsavgift eller andra typer av abonnnemang på tjänster göra torrenttrafik och filnedladdning till en företeelse som alla kan göra utan att det skall bli ett sånt jävla liv?

Och artister, författare och regissörer? Hallå! 80-talet ringde och ville ha tillbaka vinylskivan, VHS-kasetten och de halvfranska banden.

Jan Guillou! Lämna din Halda-maksin och lyft blicken in mot den cybervärld du inte rktigt förstår och se möjligheterna att distribuera och tjäna pengar den vägen istället.

Som det är idag verkar myndigheterna och de flesta utövarna krampaktigt hänga fast vid en rutten reling på förlorarnas gistna skuta.

Kalla in Wiehe och sjung "Titanic" i kör.

Ni är omseglade av ett piratskepp. Mest på grund av att ni vaknade för sent.

Men det är inte skäl nog för att tillverka en atomtorped vid namn IPRED....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine