lördag, november 22, 2008

Män vs. Kvinnor. Nemo på tvärs #2


Bild: Stenmark

Det pågår nu en debatt om män är roligare än kvinnor. SVT 2 hade ju ståuppkomikerkväll förra lördagen. Det verkar som om det hela började någonstans här . Och på Newsmill fortsatte där. Och det kommenteras bland annat här och även igen på Newsmill.

Och vad har jag med detta att göra? Ingenting, givetvis. Men när humor blandas ihop med manligt och kvinnligt då osäkrar jag min revolver. (Något som inte låter sig göras i första taget)

Märker här hur sönderlänkad den här posten redan är... nåväl.

Klart att kvinnor är roligare än män. Inte tu tal om annat. Se här....

Annika Lantz - Stefan Ingves 1 - 0

Babben Larsson - Jan Scherman 1-0

Ulla Skoog - Göran Greider 1-0

Susanne Reuter - Jan Guillou 1-0

Sissela Benn - Göran Skytte 1 - 0

Sissela Kyle - Björn Ranelid 1 -0

Sådär kan jag fortsätta och straffa ut en mängd trähattar till karlar som - om dom är roliga - ofta är det helt ofrivilligt. Här sitter ett gäng och prettodebatterar

För att fortsätta på det här med vapen... att ställa upp en måltavla och göra den här komik-frågan till ett man-kvinnoproblem kommer inte leda till träff mitt i. Istället är det att skjuta sig själv i foten. Det leder liksom ingenstans.

Försök att kvotera in skrattet någonstans. Hallå! Kan fungera i Nord-Korea. Kanske.

Gå in på NK i Göteborg från Östra Hamngatan. En gigantisk parfym-, kräm- och sminkavdelning breder ut sig över en golvyta på 2-300 kvadrat. Utbudet rikter sig enbart till kvinnor.

Gå en halvtrappa upp. Där finns en förskrämd "manlig depå" inknödd i en skamvrå med ett utbud av både underkläder, hudvård och doft.

Nour El-Refai drar lans för den kvinnliga komiken. Vem, på den manliga avbytarbänken, blir det som går upp och kräver likabehandling i skönhetsdebatten?

I min gubbhjärna, någonstans på vägen mot jämställdhet, har det låst sig en föreställning om att kvinnor jobbar mycket med sitt utseende och män har annat för sig. Försöker vara roliga, bygga verandor eller se på sport t ex.

Hannen, som inte lägger så mycket krut på fåfänglig utsmyckning, svassar runt och tupp-käckar sig för den parfymerade honan för att på det sättet kompensera sig där det brister i lukt, skönhet och flärd. Drar roliga skämt och sådär. Underhåller. Vem var klassens clown och tröttade ut dig på roliga timmen? Låt mig gissa. En gosse?

Slutligen - gå in i en välsorterad affär som säljer veckotidningar och magasin. Är det någon som känner på sig att det är ett könsbundet utbud?

UPDATE 081123- Petra Mede kliver in i debatten på Newsmill

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine