tisdag, april 14, 2009

Spotified - vecka 916 Walking Wounded

'Cover Klicka för att lyssna

Everything But The Girl – Walking Wounded

Efter förra veckans Spotified med Mary J Blige från 1995 och dessförrinnan Yes -Talk från 1994...så är det följdriktigt dags att hitta något gött från ...JA! 1996. Och även här - precis som förra veckan har jag då fångats av något som för mig var ett nytt sorts beat. Drum & Bass och trip-hop..lite Massive Attack. Det här är slickad loungemusik som passar höst och vår. Lite sen eftermiddagschill på en strandbar duger också. After beach för vuxna. Mogna mänskor.

Som föredrar kvalitet före blonderade trubadurer som skrålar Sweet Home Alabama och Kung i Baren. Så är det. Det som gör mig övertygad m att det här är bra musik är att jag ständigt återvänder, återanvänder nyupptäcker remixade versioner. Från just den här skivan är Wrong och titelspåret favvoremixade många gånger.

Tracey Thorn som sjunger kom med ett glimrande album hösten 2007. Enda gången jag upptäckt att Andres Lokko och jag gillar samma sak. Oförbehållsamt. Kan ha att göra med att han skrev om skivan EFTER jag hade lyssnat på den. Det har nog inte hänt tidigare.

Nåväl - tar in det här är mitt upp i nittiotalet - men det gör sig mycket bra. Nästan jämt. Upptäck EBTG - på en samlingsskiva där dom gör en himmelsk cover på Simon & Garfunkels Everything But The Girl – Only Living Boy in New York

Det är kriminellt bra...
Reblog this post [with Zemanta]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine