torsdag, april 23, 2009

Nu är det hjul igen

Världen snurrar vidare. Så även i Göteborg där den nya kattlådan (av Sture Allén mycket innovativt döpt till Gamla Ullevi) börjar gunga då fansen hoppar och sänder gungningar till de besuttnas bostadsrätter på andra sidan Fattighusån.

Just som fastighetsägaren Higab bekymrat funderar på en lösning pågår andra mycket viktiga pråschäkt i stan. Skrev om det i början av mars.Kommun-Görans förhoppningsvis sista avtryck i politiken består av en symbol som nog ligger honom varmt om hjärtat - ett hjul. Som politiker har han i alla år endast varit tjänstledig från SKF. Han ville ha en fot kvar där. Nu vill han sätta ett sketet kullager mitt i stan. Svag glädje för att mer än hälften av GP:s läsare inte vill ha ett hjul alls.


Så här hotfullt kan det komma att stå. Bild GP

Nu har förslaget ändrat riktning. På hjulet alltså. - Vi har pratat med många politiker och andra göteborgare. Det finns ett antal som anser att stadshjulet bör ändra riktning för att inte störa stadsbilden, säger Leif Nilsson på Göteborg & Co.

Störa stadsbilden. Det stör hur det än står. Frågan är om det inte är mer provokativt med den nya riktningen som bilden ovan visar. Tänk själv... om det där sätts i rullning kommer det att ta sikte mot Avenyn och med bra snurr kommer det inte stanna för än det slagit ner Poseidonstatyn som den sista käglan på en bowlingbana.

Hur tänkte jag nu? Jo... Stockholmshämnden
Kan det hända på TV med Globen, kan det hända med Görans hjul...

1 kommentar:

  1. Tack för hjälpen, mer om den saken finns att läsa på min blogg.

    SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine