måndag, november 14, 2005

Efter Permafrosten….

Såg igår en snutrulle – Wallander ”Innan Frosten”. Utan att ha någon större insyn i de polisiära verksamheterna förutsätter jag att poliser i verkligheten har mer att ge än de jag såg figurera i rutan igår…Men, hallå!

Manusförfattarna måste ha blåst alla mandlar i burken. Kolla här; Vi närmar oss upplösningen… Wallanderdottern och en från Stockholm nedsänd snut hittar en Chrysler Voyager med två ton sprängmedel. Oj,…det var värst…ser dom ut att tänka - stänger försiktigt bakluckan och snokar vidare in i terrängen. Alltså, fanns det ingen detonator att desarmera, inga bilnycklar att ta eller på annat sätt göra den där bilen obrukbar? Nope! Då skulle nämligen den sanslösa upplösningen inte kommit med alls.

Nästa steg – en flock galningar med tomma fanatiska blickar sjösätter en bebis i vassen.
”Stå still, polis” ropar Wallander och en kollega. Alla flyr utom en…som blir skjuten i bröstet. Vart alla de övriga 10-12 tar vägen får vi aldrig reda på Utom två…far o dotter som flyr till tidigare nämnda Chrysler.

Bilen sätts i rörelse och en vild jakt vidtar… hur stabilt är det att jaga en van med tillräckligt med sprängämnen för att blåsa Ystads hamn tillbaka till ap-stadiet?
Stockholmssnuten får för sig att ta en Papphammargenväg över ett skånskt åkerlandskap. Det skiter sig och han tar fram värsta älgstudsaren och blåser skallen av bilföraren (istället kunde han kanske skjutit punka på däcken eller nåt annat polis-svenskt realistiskt…no, no… KILL! KILL!

Därefter går Wallanderdottern fram till sin f d skolkompis som manipulerats och blivit fanatiskt religiös och skall trösta/ta om hand. Denna förvirrade flicka förvandlas i all hast till en mekaniskt mördarmonster och avväpnar Wallanderdottern, tar kommandot och drar iväg med Chyslern och gisslan - riktning kyrkan där två homos skall gifta sig…men ack…hon far förbi, bryter ihop och släpper Wallanderdottern…kör några hundra meter och blåser sedan sig, själv, bilen, och filmen till ett enda fisigt slutcresendo.

Förresten går Prof. Coma i husköpartankar..igen. Enligt devisen ”Tillräckligt är inte nog” spanas det friskt efter en ångestladdad 70-talare i mexitegel. Beskrivning på Hemnet enligt nedan.

Gediget, arkitektritat 1-planshus med hel källare från -73 med otroliga ytor, större än man tror. Boarea 165 kvm med 5 rum varav 4 sovrum. Biarea 164 kvm med 4 stora rum samt förråd och hobbyrum. Mycket välskött och propert skick. Bastu och öppen spis. Fjärrvärme. Underbart fritt och soligt läge mot skogsdunge på lugn återvändsgata.

Prof Comas blivande objekt…vi önskar lycka till med Timell/maskulina klimakteriefasen.

Så fort mexitegel andas i min närhet tänker jag på filmen ”Familjehemligheter” med Rolf Lassgård…och det kombinerar Wallander och veckans tema ”Medberoende” som poppar upp imorgon. En P3-brygga av klass…om jag får säga det själv…

DAGENS BILD: utgår

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine