Dags att dra fram viktväktargrytan ur ruffen... vem vill gå omkring och se ut som en fender? Eller svälla upp till spinnakerstorlek? Big no-no:s... då kör vi.
Kycklinggryta med smak av lime och ingefära. Serveras med jasminris.
Ingredienser – 4 portioner
4 kycklingfiléer
1 tsk olja/margarin
1 msk soja
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
1 purjolök
1 gul paprika
1 msk riven ingefära
½ lime
1 dl hönsbuljong
Salt,svartpeppar
Skär kyckligen i 1 cm breda strimlor, fräs i olja/margarin och soja.
Krydda köttet med salt och svartpeppar, läggupp på tallrik. Skala och skär morot i skivor, purjolök i ringar och fräs. Tillsätt ingefära och finhackad vitlök
Dela paprikan i mindre bitar och tillsätt mot slutet. Lägg tillbaka kycklingen, pressad lime och buljong. Smaka av med salt.
Ha sedan en tuff dag på sjön!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Eehhhummm... This is my theory...and it's mine