söndag, juli 30, 2006

A night at the Opera

Queen har jag alltid varit lite kluven inför. Mitt första möte med gruppen var sommaren....öhh..1974 och "Keep yourself Alive" - en låt som det bandet jag då var med i försökte leverera i samband med en skolavslutning nåt år senare.

"Sheer heart attack" är ett vasst allbum där inledande spåret "Brighton Rock" är Brian May på guldhumör i 5 minuter.

Men...snackar vi koncept och album så är det A night at the opera som sitter som en smäck. det är snudd på illegalt bra. Det är ännu... 30 år efter att jag hörde det första gången en stor upplevelse...varje gång.Tyder på stor musik...eller???No synthizeisers were use on this record!

Under en bussresa till Norge under vintern 76/77 snurrade en kasett med den här skivan i bussens soundsystem en hel natt på så låg volym att det inte märktes....nästan. Chaffisen hade förmodligen fåttt igång nån autreversefunktion men trodde att han fimpat musiken för natten. dä - på bussätet förstod jag att den här musiken skulle följa mig för alla år framåt.

Eller var det kanske en föraning om att jag och några av mina före detta bandmedlemmar skulle hamna i en djup konflikt där uppe i de sydnorska fjällen.... att Queen i bussen viskade om attt det var dags för att klämma ur sig den frustration som det alltid innebär med splittring...??? Who knows... det kan ju vart så att den musiken väckte minnen till liv...det blev bättre sen och bara några år senare hade i alla fall jag lagt det hela bakom mig.


California Guitar Trio - Bohemian Rhapsody

Boheiman Rhapsody - lite annorlunda.


Du kan även se videon här

3 kommentarer:

 1. Jaha. Nu kan jag inte sluta sjunga på "Bohemian Rhapsody"... Ditt fel. Men det kunde ju varit en sämre låt. :)

  SvaraRadera
 2. HiHi... "öhh, 1974"... det som känns så nära ligger plötsligt 30 år bakåt i tiden, upplever detta ideligen. Att det känns nära tolkar jag som att hjärncellerna är i form och sinnet vid god vigör!

  SvaraRadera
 3. 6o7: Vänta bara tills jag plockar fram KSMB och "sex noll två"

  Elt: Jag tror din tolkning ligger hyfsat i fas med min ngt narcíssistiska självbild...

  SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine