måndag, juli 03, 2006

Kalle Anka-männen

Så skall de dras in i cybern - Kalle Anka-männen...

Lika bra att fronta direkt - sol o bad är en passion för mig. Ju mer nära naturens element med färre plagg, mindre dynor och avsaknad av kiosk-mög - ju bättre.

Då o då - som igår - styrs kosan mot Amundön och Drags Näsa. Ett eldorado för en soldyrkande naturresenär. S o jag struttade iväg med frejdigt scout-tempo och kom snart fram till Ultimo Klippo.

Då dyker dom upp: Kalle Anka-männen.

En Kalle Anka-man har klädsel; sandaler...sen ingenting, skjorta, hatt o ryggsäck. Därav namnet. Dom är lite småskygga och håller till i buskagen, en bra bit från vattnet. Ibland sker små utflykter ner till vattenbrynet för att söka en partner, men de är lättast att finna i buskvegitationen mellan 100-150 m från strandkanten.

Exakt vad Kalle Anka-männen lever av har jag inte lyckats finna ut, men kaffe på termos och Kavli räkost är ett hett tips.

Det verkar som om det pågår en sorts autodidaktisk koppleriverksamhet mellan Kalle Anka-män. En här...oops... vart tog hanvägen... jaha, nu är dom två som tisslar bakom den där björnbärsreveln...hmmm...vart tog han med gula hatten vägen? Jaha, där är han i sällskap med Beppe-hatten och vitt skinn.

Så flyter dagen på under parningsriterna och vi åskådare ligger som "beached whales" och bara kluckar förstrött ikapp med vågorna, sover, badar...tar en liten tupplur. Jag måste varit säl i mitt förra liv. Efter ett hastigt dyk i vattnet kan jag ligga på en mjuk sten och bara smälta ihop med elementen - hav, sol, Nemo o berghäll blir ett.

Kalle Anka-männen kommer i oktobermörkret vilset gå och leta efter varandra och i brist på föda söka sig längre och längre från vattenlinjen. Kvarlämnade kommer de att duka under vid adventstid och myndigheter o press kommer som vanligt att tiga ihjäl sanningen


Kalla Anka-man fångad i parningsdräkt Foto:Nemo

4 kommentarer:

 1. ´jag har aldrig stött på nån kalle anka man. Är det ett göteborgs-påfund tro?

  SvaraRadera
 2. Stött på? Var lägger du betoningen ? Heheh... lite mera ppappvitseri av bara farten.

  Nja, seriously... Kalle Anka-männen häckar nog på fler platser i sverige, bara betingelserna är de rätta. d v s naturistbad med angränsande buskage...

  SvaraRadera
 3. HiHi... har dom verkligen inget på sig mellan sandalerna och skjortan? ;D

  SvaraRadera
 4. S a S: Nehäpp! Det har dom inte... och det är halvskojsamt...men oroande

  SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine