fredag, juni 04, 2010

Cyberboosten?

Sällan har en ensam löpare lyckats genomföra sina bedrifter utan stöd från omgivningen.

Eftersom jag inte har så många köttvänner - men desto fler på cybernetisk bas, så tänkte jag så här:

Med hjälp av Stockholm Marathons SMS-servicetjänst är det möjligt att följa Nemo under maratonloppet. Du får snabbt mellantider vid tre ställen längs banan samt givetvis löparens sluttid.

Så här beställer du SMS-bevakning på Nemo i Stockholm Marathon: Skicka SMS till 72700 med text : SM mellanslag 7809

Under loppet får du passertider vid 10 km, 21,1 km och 30 km samt naturligtvis även tiden i mål. Dessa tiden skickas direkt efter det att löparen passerat en av tidskontrollerna/mål.

SMS-tjänsten kostar 35 kronor.

What's in it for me? tänker du avmätt.... Josseribob - för varje följare avsätter jag 20 kronor till Ersta Diakoni och deras arbete med barngrupper, vars föräldrar är i aktivt beroende.PG 90 00 54-8 ...och dom behöver stöd

För att jag skall kunna göra rätt för mig behöver jag veta någotsånär hur många SMS-följare jag har. Hur får jag reda på det?

Du SMS-ar mig på 0705-100804 och talar om det. Eller så lämnar du en kommentar i bloggposten.

Bland följarna lottar jag ut ett ex av min bok Anfäkta - signed, sealed, delivered - and yours. Jag kommer således att räkna in endast kända följare

Var det här komplicerat? Ja - visst hade det varit bättre om 10 kr av SMS-tjänstens kostnad gått direkt till något välgörande. Eller om du satte in eller SMS:ade en gåva till Ersta direkt. Det ena behöver inte utesluta det andra. Dessutom är det gott att få visa sig tapper med sin keps och sin sko. Jag är inte fullkomlig - fortfarande egocentrisk och märkvärdig.

Vad får det här påhittet för konsekvenser?

Du höjer din mobilräkning med 35 kr och har då inte råd att gå ut för att ta den där ölen på kvarterskrogen. Istället bestämmer du dig för att själv börja träna inför nästa års Stockholm Marathon. Din granne hör talas om det och bjuder på en grillafton för att fira. På det viset sparar du middagkostnaden och köper två trisslotter, vara den ena ger dig en miljon direkt på skrapet. Du säger därför upp dig från jobbet och börjar sälja grönsaker, väva mattor och öppnar ett hem för överblivna djur. Du får dessutom mycket tid för att träna inför ditt premiärlopp 2011.

Som om inte detta var nog; Direktsändningen i TV4 - börjar kl 13.45 - sänds även på Internet via marathon.se! Varför vara utomhus och skada huden - när det är svalt och skönt inne framför TV:n?


Nu kör vi... förutom den boost som SMS-följning ger, så förföljs jag av Mark Levengood med startnummer 16 379, samt en curlingsnubbe med hästsvans 16 381. Dessa faktorer kommer ge ökat tempo -for sure... ;)

4 kommentarer:

 1. Jag är självklart med! Skickar ett följar-sms nu.

  Lycka till,
  Åsa

  SvaraRadera
 2. Hej Nemo,
  Älskar din blogg! Är med i ett annat tolvstegs program.
  Jag jobbar för Ängsbacka kursgård, ett underbart ställe för dem som vill utveckla sin andlighet och förverkliga sina drömmar. Vi behöver fler voluntärer till sommaren. Vill du hjälpa oss genom at lägga upp något på din blogg om det?
  Mejla mig i såna fall!

  festivalcamp@angsbacka.se

  SvaraRadera
 3. Nu äre klart med följeriet i morgon. Du ska ha fått ett sms om den saken. Lycka till!

  SvaraRadera
 4. SMS-bevakning beställd.
  :)

  SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine