måndag, februari 26, 2007

Fördumning...

Sällan har jag agg mot företeelser som i sig är oförargliga; schlagerfestivaler, Hänt Extra, båtmässor, Bygglov, dokusåpor, husvagnscamping och ... listan kan göras mycket lång över aktiviteter och vurmer som jag inte delar eller förstår.... men nu har en gräns kommit in där jag håller på att tappa...det handlar som vanligt om rädsla. Rädslan över att mänskligheten absolut inte är skapelsens krona - kanske dess keps.

Hur kan det komma sig att en valiumkryddad och helt lika logiskt oförklarlig TV-serie sätts upp, regisseras med skådespelarelit som lallar omkring i ett kustsamhälle och tänker högt mest hela tiden, gubbröra blandas med potent tantfrigörelse där brandmän, poliser och andra uniformerade batongskallar skall lägra valkvinnor och försupna slarvmajor alltmedan en allvarsam biodlare med känsla för det speciella limmar på en svärande och borttappad småskolelärarinna? Det skall vara lite spännande homosexuella relationer också, en skum man i basker och tre trallande träbockar på en bänk som spottar ur sig förnumstigt skvaller.

En hel nation... nåja, 2,4 miljoner, bänkar sig och ser hur det replikerna far som olyckliga o trötta katapultkadaver mellan aktörerna. Är det lådvinsfrossan som förlamat Sverige så till den milda grad att veckans huvudaktiviteter nu utgörs av Let's Dance och Saltön? Det verkar vara så... ack.

Minns första avsnittet av serien som gick för något år sedan... lite bett o spänst. Men sen har det bara tappat. Nu hotar författaren med en eventuell fortsättning. Må det stanna i huvvet och aldrig lämnas för manusbearbetning. Redan nu har det gått åt helvete...Rederiet är värd 3-4 Oscars i jämförelse med Saltön och hade det här utspelats i Värnamo - hade det inte blivit TV alls. Jag lovar.

Nej, mer Norén och Bergman....


Ja, jävlar Bbbbbbara massa ångest, serru...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine