torsdag, maj 17, 2007

Hemske Holger

Igår kväll - då jag som vanligt satt och fnisslade på i skenet av den cybernetiska maskinen sprattlade jag iväg en tänkt helgförhöjare till några av de som ingår i mitt numera maskstungna nätverk. Hr Holger responderade med en snudd på religiös betraktelse... något oväntat.

Detta var den vits som utlöste Holgers kria;


A 3-year-old boy examined his testicles while taking a bath.

"Mom", he asked, "Are these my brains?"
"Not yet," she replied.

Trevlig utskjutningshelg i riktning uppåt...

Nemo

Hr Holgers svar;

Idag är det ju den dag som de troende tror att Frälsaren for hem till fadershuset och det är nästan så att jag själv börjar tro att jag har mött Jesus!

Hör här; Under några veckor (ev månader) har det här smugit omkring en kattfröken och kurtiserat min vingklippte kattman (ja nu är det ju inte vingarna direkt som är klippta men det begriper du väl?), hon har varit väldigt orädd och verkat tam men sett ut som en uteliggare med skabbig päls som varit borta på stora delar av ryggen.

Jag har inte velat ha henne här utan försökt (utan större framgång) att förmå henne att avvika till annat boende, när jag ser det skrivet så påminner det lite om hur kommunen ibland behandlar våra gamla!

Alltnog, i natt vaknade jag och skulle gå upp varvid jag konstaterade att strömmen hade gått fast det var i själva verket proppen till en fas, i morse när jag hade skrudat mig gick jag sta till källaren för att efter proppbyte slå på vattenpumpen som blir lamslagen av fasbortfall.
Vad skådar då mitt morgonpigga öga om inte sagda kattdam som ligger stendöd vid sidan om pumpen!

Var det hennes ande som utlöste proppen så att jag skulle finna henne där för att kunna ge henne en värdig plats att förmultna på? Eller var det bara tillfälligheter?
Jag kände mig lite som den ängel som rullade undan stenen från Jesu grav för att ge vederbörande utrymme till himlaflykt.

I vilket fall som helst så ligger hon nu under en grov sälgstubbe i kanten av det jag kallar körsbärsdalen, (en del av min husnära skog där det vildväxer massor av fågelbär) om hon där finner himlastegen eller inte kan jag inte avgöra men att hon blir en del av det naturliga kretsloppet torde väl stå utom allt tvivel.

Helt oreligiöst ska jag nu koka en kopp kaffe och tvinga mina telningar in i duschen.

Gloria in excelsis Deo!

Holger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine