söndag, augusti 27, 2006

Det Timell gör lika fort som en gris blinkar...

...är ett projekt som tagit mig en dryg månad... och det är ännu inte i hamn.

När jag umgås med män i mörk rock som står bakom en disk i en affär som säjer reglar, pärlspånt, läkt, beslag, krok, bult, dyckert, plugg, brickor, rör, tänger, och sånt som du och jag kallar, brädor, skuvar o muttrar, hammare o spik - då uppstår det kommunikationsbrister.

Trots att jag varit radhusägare och lagt golv, hängt tapet, snickrat panel och staket blir allt så konstigt i alla fall....


Äntligen på plats... med rätt plugg...

Det här högskåpet som jag skruvat upp i badrummet har vållat mig oerhörd ångest eftersom att borrning i kakel som dessutom sitter uppkletad på en vägg vars material jag icke känner (gipsskvia? spånplatta? betongvägg?) Oooooooorooolig blir jag då och skyndar till fackhandeln med löddrig snickariver i blicken.

Kommer hem med goda råd och några pluggs.... tar fram slagborren från Tyskland (tyskar är bra på verktyg...och sjukvårdsartiklar) och med darrande hand angriper jag kalet med ett stålborr med dimensionen 8 mm. Gött! Kalet håller och hålen sitter där dom skall. Dags att plugga upp. Dubbeljämmer... hålen är för små...dessutom ser jag på en som dä Jehovas Vittnens-teckning på pappfliken till pluggsen att det verkar vara ett speciellt verkyg som skall användas i dockningsprocessen mellan plugg o vägg.

Min sinnesro är nu som bortblåst och jag får lugna ner mig genom att lyssna på Pink Floyd en stund...sådärja....åter till hanterverkarnäringen.

I min kvarvarnade stress tar jag i milt raseri och driver in två betongplugg genom hålen och skruvar upp eländet i två vinkeljärn. Fäster också ett undertill för ordningens skull.

På jobbet nästa dag bräker jag och skroderar över hur snitsigt jag löst mina uppborrningsproblem ..men förstår samtidigt, då jag pratat med några auktoriteter på området att mitt högskåp inom kort kommer att dö sotdöden och dra med sig både handfat och WC-stol i fallet. 30 kg skåp med två mes-skruvar och en kakelplatta som enda stadga... nja, Nemo..du bör nog skruva ner skåpet.

Har du kommit så här långt och ännu orkar läsa... så kan jag tala om att samtalet med Kindstrands Järn blev ett maktövertagande när dom insåg att deras plugg var felmärkta. Jag skulle haft 10 mm borr...och det där verktyget som fanns avbildat behövdes inte alls.

Den Sverker som bor i mig tog över och igår var jag där... och jag fick nya pluggs gratis.. jag fick låna det verktyg jag behövde... i ren pur konsumnentglädje köpte jag en stjärnskruvmejsel för 98:-

Nu är skåpet uppe! Endast en liten justering i underkant krävs...det kommer jag förmodligen lägga några timmar på senare i veckan som kommer... (två skruvar skall fästas upp, en i skåpets undersida - en i kakelväggen) Under tiden har Timell förmodligen byggt en bastu, sågat itu ett badrum och fernissat en veranda. Guess why I hate him... ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine