söndag, augusti 07, 2005

Besatthet...

Att vara besatt kan vara en gåva, bara du är besatt av rätt sak i rätt mängd. Uttrycket "lagom är bäst" passar bra in här.

För några dar sen ringde en vän till mig och beskrev sitt problem - eller snarare - problemet med en av hans anställda. Den anställde försöker sluta dricka sprit. Har försökt sluta i närmare två år. Det går upp o ner...men efter c:a 90 dagar på vita knogar, rosa moln och annat så kör han speedway rakt ner i en back öl, eller nåt annat som hans besatthet drar honom till.

Var för vill det sig för en del, men inte andra? Vad är det som är den avgörande skillnaden mellan att lyckas bli fri från missbruk, respektive sjunka djupare? Finns inget enkelt svar på det, men det verkar som om insikten om att förlora mycket av det man har i form av jobb, familj, vänner m m kan vara ne rejäl pusselbit. Förmågan att vara ärlig och ödmjuk mot sig själv är nog ännu större... det här med att göra rätt saker, lyssna på de som gått igenom samma sak och följa deras förslag är en god väg.

En synnerligen bra bok för den här typen av problematik hittar du här

Idag blir det löpning i Skatås - en snabb distans för att slipa formen inför EM-loppet på lördag. De två tidigare åren har varit heta...runt 30 grader...det tror jag vi slipper detta år.

Dagens låt: "War" Frankie Goes To Holllywood

Var med flickorna och såg Liftarens Guide till Galaxen Ok... men inte så jag baxnade...Men in Black möte Monty Python, ungefär

Imorgon skall visst Sigge E släppa sin bloggportal...intressant och se hur det tar sig ut.
Tills dess..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine