måndag, januari 24, 2011

Barmarken som frös inne

Igår hade jag visualiserat en smidig barmarksträning för lätta fötter.
Mina senaste löpträningpass har varit med broddar och det nyper fint - men jag har sett så mycket asfalt de senaste dagarna, så jag trodde det var lugnt. Brodda av och dra iväg med "slicks".


Det här är en väl insprungen rutt - cykelbanan som löper från Linnéplatsen och ända ner till Billdal - den gamla Säröbanans sträckning,  som förr i tiden fraktade skolbarn till bad och sol

Så såg det ut då. Strax söder om Järkholmen (Bild från GP)


Men det var då - och nu är det nu.

Här följer längre ner en narcissustabell med siffror som i alla fall jag själv är mycket nöjd med - speciellt medelpulsen i förhållande till tempot.

Det bästa var att passet avslutades med att jag sprang några löpskolningssträckor med beklämmande fräsch spänst i benen. Mitokondriekontot* har tydligen ett fett saldo för tillfället


*) Vid konditionsträning tränar man inte bara hjärtats kapacitet, man tränar också förutsättningarna för muskelcellernas syreupptagningsförmåga. Vid konditionsträning skapas ett större kapillärnät, dvs. fler pyttesmå blodådror runt muskelcellerna. Det innebär att det blir enklare att transportera blod till och från muskelcellerna. Vidare sker också en ökning i antalet mitokondrier i muskelcellerna som är de kraftverk där syre och näring förbränns. Utöver att mitokondrierna ökar i antal så närmar de sig också cellmembranen så att det blir ett kortare avstånd vid syreöverförseln.

3 kommentarer:

 1. BEKLÄMMANDE fräsch spänst? Önskar att mina stumma ben uppvisade något sånt. Än så länge är de mest beklämmande i all sin kraftlöshet.

  SvaraRadera
 2. Dht; - Asså... med beklämmande i det här fallet avser jag att själva passet borde varit längre, eller mer intensivt. Att jag borde varit mer slak i benen helt enkelt. Beklämmande att jag inte styltat på bättre

  Det vore förmätet att jämföra sig med någon annan, t ex dig som har en helt annan probelmatik att brottas med

  SvaraRadera
 3. Aha, då förstår jag! Inte gjorde jag någon jämförelse heller, du tränar och det gör ju jag också (vem trodde det???) men med helt olika syften.

  SvaraRadera

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine