söndag, april 14, 2013

Genesiskopior - bättre än originalet?

#blogg100 p 81

I förrgår hade jag ett event på agendan som faller under "Vuxna män gör saker tillsammans". Sist det inträffade med musikaliska förtecken var det också med samme man och på samma plats. Fast då såg vi Yes. OrginalYes. Nu var det Genesisfejk - men undrar om de inte var snudd på bättre än originalet.  The Musical Box har fått ta över all utrustning, scenkläder, ljusshow och annat som "riktiga" Genesis använde på sin tour 1974-75.


De hade alltså på denna turné bestämt sig för att framföra The Lamb lies down on Broadway i sin helhet.

Albumet berättar en surrealistisk historia om en halv Puerto Rican  och ungdomsbrottsling som heter Rael. Han bor i New York och sveps ner i  underjorden där han möter bisarra varelser och mardrömslika faror. Allt för att rädda sin bror John.  Flera av berättelsens händelser och platser härrörde från Peter Gabriels drömmar, och huvudpersonens namn är en lek på hans efternamn  I  dokumentären "Genesis: En historia"., berättar Phil Collins, "Det handlar om en"delad personlighet ".   Rael tror alltså att han är ute efter John men söker i själva verket efter en försvunnen del av sig själv. Enskilda låtar är också satiriska anspelningar på mytologi,  den sexuella revolutionen, reklam, och konsumism. Titelspåret, "The Carpet Crawlers" och "In the Cage" är live favoriter för bandet. Både "In the Cage" och "Carpet Crawlers" ingick i 2007 på riktiga Genesis Turn it on again turné.


Som extranummer spelar bandet just låten som de själva heteroch på det - Watcher of the Skies från Foxtrot. Helt magiskt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eehhhummm... This is my theory...and it's mine